5 Ekim'de Apple App Store'dan kaldırılacak: Microsoft, iOS için SwiftKey'i öldürdü

Microsoft, uzun zamandır iOS için de sunduğu SwiftKey klavyesini App Store’dan çekeceğini duyurdu. Başka bir deyişle artık, iPhone’unuza SwiftKey indirmeniz mümkün olmayacak.

Microsoft, iOS için SwiftKey'i öldürdü

Microsoft'un iOS için sunduğu SwiftKey klavyesi, bir yıldan fazla bir süredir güncelleme almadan App Store’daki varlığını sürdürüyordu. Ama o günler artık sona eriyor; Microsoft, iOS için SwiftKey'i 5 Ekim'de App Store'dan kaldırmaya hazırlanıyor.

ZDNet, bir Microsoft yöneticisine Microsoft'un 2016 yılında çeyrek milyar dolara satın aldığı klavyeyi sorduğunda şu cevabı aldığını bildiriyor: “5 Ekim itibariyle SwiftKey iOS desteği sona erecek ve Apple App Store'dan kaldırılacaktır. Microsoft, SwiftKey için Android'in yanı sıra Windows dokunmatik klavyeye güç sağlayan temel teknolojiyi desteklemeye devam edecek. iOS'ta SwiftKey yüklü olan müşteriler için klavyemiz, manuel olarak kaldırılana veya bir kullanıcı yeni bir cihaz alana kadar çalışmaya devam edecek.

Resmi SwiftKey destek web sitesi de Microsoft'un iOS'ta SwiftKey desteğini sona erdireceğini ve 5 Ekim 2022'de App Store'dan kaldıracağını doğruluyor.

Bu kararın, Apple'ın geliştiricilere iOS'un belirli bölümlerine erişim verme konusundaki isteksizliğiyle ilgili olabileceğini düşünüyoruz. Bu geliştiricilerden birinin de Microsoft olduğunu düşündüğümüzde, SwiftKey’in iOS’u terk etmesine çok da şaşırmamak lazım.