5 Eylül Google'ın ilgisini çekti. Ama neden?

Google'da Lost'u aratmayacak gizemler! Bu kadar basit bir ana sayfada bu kadar mesaj nasıl olur?

Google'daki gizem!

Google birçok servisinin yanı sıra asıl çıkış hamlesi olan çevrimiçi arama piyasasında kullanıcıları cezp etmek için birkaç taktik denemiş ve bunda başarılı da olmuştu. İşte onlardan biri Google Doodle.

Bu sefer herhangi bir bayram veya doğum günü söz konusu değil ama 5 Eylül günü Google Logosuna (resimde göreceğiniz gibi) UFO çizimi ekleyerek daha da ilginç hale gelmeye başladı.

Normalde logo üzerine tıkladığınızda, logonun temsil ettiği sorguyu Google üzerinden otomatik araştıran logo, 5 Eylül günü tıklandığında "unexplained phenomenon" yani "açıklanmamış olgu" sorgusunu gerçekleştirdi.

Çeşitli söylentilerin ardından neden UFO çiziminin 5 Eylül'de Google'ın konu alanına girdiğini bulduk. New York yakınlarında bulunan New Hampshire'da ilk UFO festivali yapılıyor ve görünen o ki Google'da bu konuya ana sayfasından destek olmak istiyor.

İşte Lost'u aratmayan şifre!

İşte Lost'u aratmayan şifre!
Ufo'lar Google'ı bastı!

Ayrıca Google, Twitter üzerinden yayınladığı mesajıyla da dikkatli üzerine çekmeyi başardı.

"1. 12. 12 25. 15. 21. 18 15 1. 18. 5. 2. 5. 12. 15. 14. 14. 7 20. 15 21. 19" Bu şifrelenmiş mesajı "All Your O are belong to us" olarak çevirenler çoğunlukta. Google'dan yapılan açıklama "O" olarak kastedilenin Google'ın adında, logosunda da gördüğünüz "o" harflerinden birinin kayboluşu hakkında gizemli mesajlar veriyor. Önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili tekrar bilgi verileceği aldığımız haberler arasında.

Okuyucu Yorumları