5 sene sonra tabletler onların yerini alacak!

Bir tahmine göre bu PC'lere yakın bir zamanda elveda diyeceğiz! Nasıl mı olacak? İşte cevabı...

5 sene sonra "işi bitik"!

Tablet PC'lerle olan haberlerimizin ardı arkası kesilmiyor. iPad sayesinde neredeyse her an ve her yerde duyduğumuz tablet PC'ler, böyle giderse rakip tanımayacaklar.

Kullanıcıların geneliyse; tablet PC kullanmak yerine halen çok daha performanslı ve taşınması tabletler kadar kolay olan netbook'ları tercih ediyorlar. Fakat Nvidia'nın CEO'su için bu durum çok da uzun sürmeyecek. 9to5Google.com'dan sızan habere göre CEO Huang Jen-Hsun, tablet PC'ler için üretilen işlemcilerin kalitesinin, en geç beş yıl içerisinde netbook'ları geçeceğine değindi.

Geçtiğimiz haftalarda Tayvan'da gerçekleşen "Computex trade" fuarında konuşan Jen-Hsun; "Netbook'lar, geleneksel bilgisayarların işlemlerini gerçekleştiremedikleri için, yakın zamanda tablet PC'lerin altında ezilecekler." diyerek konu hakkındaki düşüncelerini net bir dille beyan etti.

Nvidia ise Haziran ayının sonuna kadar 10 milyon adet Tegra mobil çip dağıtmayı hedefliyor. Dört çekirdekli yeni Tegra modeli olacak olan Kal-El ise neredeyse tamamlanmış durumda.

Okuyucu Yorumları