5 yaşındaki "ufaklığın" Microsoft zaferi!

Sadece 5 yaşındaki bu ufaklık, pek çok yetişkinin başaramadığını başardı ve...

Sadece 5 yaşında; ama...

Teknoloji ile ilgilenenlere duyurulur: Coventry'den beş yaşındaki bir çocuk, 27 Eylül 2014'te düzenlediği Microsoft'un "Certified Professional" (Serifikalı bilgisayar uzmanı) sınavını geçmeyi başardı.

BBC'nin söylediğine göre, Ayan Qureshi, babası Asim'in rehberliğinde, ilk olarak üç yaşında bilgisayarlara olan ilgisini gösterdi. Küçük çocuk sınav merkezine ulaştığında, sınav gözetmenleri yaşından dolayı endişeli olduklarını belirttiler. Ancak babası, gözetmenleri, merak etmemeleri, çocuğun kendi başına sorun çıkmadan sınavı atlatacağı konusunda ikna etmeyi başardı. Ayan, sınava girdiğinde 5 yaşını 11 ay geçmişti.

Babasının söylediğine göre, evinde oynamak için kendi bilgisayar ağına sahip olan Ayan, günde yaklaşık olarak iki saatini Microsoft'un işletim sistemini inceleyerek geçiriyor ve sınavda aldatıcı bir soru serisi ile karşılaşmış. Babanın söylediğine göre, bütün işlemin en zor kısmı "test dilini beş yaşındaki bir çocuğa anlatmak" olmuş.

Ancak yine babasının söylediğine göre çok iyi bir hafızaya sahip olan Ayan, kısa sürede bu sorunun da üstesinden gelmeyi başarmış. Bu kadar küçük yaşta bilgisayar başında fazla zaman geçirmenin kötü etkiler yaratabileceğinin farkında olduğunu söyleyen Asim, Ayan'ın durumunda bu dezavantajın bir fırsata dönüştüğünü belirtmekte...

Okuyucu Yorumları