500 yıllık kitap ortaya çıktı!

Hiç beklenmedik bir yerde, hiç beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan bu kitap herkesi şaşırttı...

Herkesi şaşırtan kitap!

Kitap koleksiyoncusu ve satıcısı Ken Sanders, Salt Lake City, Utah'ta hiç beklemediği bir olayla karşılaştı. Bir kitap satıcısıysanız, çatı katında ya da bodrumda tozlanmış kitapların bir umutla size sürekli getirildiğini söyleyen Sanders, Salt Lake City'nin güneyindeki Sandy'deki müzede gönüllü olarak çalışırken karşısına gelen adamdan da daha önce çok duyduğu benzer cümleler duydu:

"Akşama doğru, karşıma bir adam oturdu ve büyük plastik bir torbadan bir kitap çıkartmaya başladı ve çok ama çok eski bir kitabı olduğunu ve para edip etmediğini merak ettiğini söyledi.
Ben de hemen, aman, bunları daha önce çok duydum diye aklımdan geçirdim. Daha sonra ortaya 500 yaşındaki tarihin ilk resimli kitaplarından kabul edilen Nuremberg Chronicle'ın bir kopyasını çıkarttı. Şaşırıp kalmıştım."

Sayfaların üçte ikisinin olmaması ve dünyada kitabın kopyasının çok da nadir olmamasından dolayı, kitabın değeri pek fazla değil. Sanders'a göre sıfır ve gayet iyi durumda olsa 1 milyon dolara satılabilecek olan kitap, şu haliyle 50 bin dolardan az para ediyor. Ancak böyle bir hazinenin Utah'ta ortaya çıkması ve heyecanı Sanders'a göre paha biçilemez.

Okuyucu Yorumları