5G Beklentisi Telefon Satışlarını Yavaşlatacak

Telefon üreticileri, düşüşte olan akıllı telefon talebinin 5G ile artmasını bekliyor!

Satışlar, 5G ile patlayacak

Akıllı telefonlara olan talebin iki milyar aktif cihaz sayısına ulaştığında duraksaması bekleniyor, bu yüzden üreticiler de gelecek için 5G uyumlu cihazlara bakmaya başladı. CCS Insight'tan gelen rakamlara bakılırsa 2019'da 1.96 milyar cihaz 5G'ye geçecek, 2022'ye kadar piyasadaki yıldan yıla büyüme oranı ise sadece %0.2 olacak.

Analistlere göre talebin bu derece azalması arkasında, nesilden nesle akıllı telefonların daha az özellikler kazanması, buna karşılık fiyatların artması sebepleri bulunuyor. CCS Insight'a göre 2017 üreticiler için çok zor bir yıldı ama bu yıl daha bile zorlu olacak. Fiyatların 1,000$ çizgisini geçiyor olması, donanımların tavana yaklaşıyor olması ve 5G'nin eksikliği birkaç yıl üreticileri zorlayacak.

İlk 5G cihazların 2019'da piyasaya sürülmesi bekleniyor, ancak CCS'e göre talebin ciddi seviyelere ulaşması ve piyasanın eski ivmesine geri dönmesi 2021'i bulabilir. Hatta pozitif bir etkiyi görmek için şirketler 2022'ye kadar dayanmak zorunda kalabilir. 2022'de 600 milyon 5G telefonun satılması bekleniyor, bu da küresel piyasanın %31'ini oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları