5G internet, Avrupa'ya 2022'de gelecek!

Biz daha 4G'yi bile bilmezken, süper hızlı 5G'nin adı bir yerlerde anılmaya başlandı!

Dünya 5G'ye geçme peşinde!

Bizler dahil dünyanın birçok bölgesindeki cep kullanıcıları, henüz 4G'yi deneme şansı bile bulamadı. Ancak İngiltere'nin mobil sağlayıcısı EE, 1Gbps'nin üzerine çıkan 5G hakkında konuşmaya şimdiden başladı.

Ancak hemen kolları sıvamayın, çünkü EE'nin yaptığı açıklamaya göre 5G teknolojisi 2020 civarında hazır olacak. Teknolojinin Avrupa'ya ulaşması ise 2022 ve 2023'ü bulacak. 5G'nin tüketiciye ulaşmadan önce şirketler tarafından kullanılmaya başlanması muhtemel.

Mobil hizmet sağlayıcıların önümüzdeki yıllarda "5G" sözcüğünü sıkça kullandıklarını göreceğiz, ancak yeni teknoloji, 3G'den 4G'ye geçişteki kadar büyük bir sıçrama kaydetmeyecek. 5G'nin temel amaçları arasında mobil ağları daha esnek, daha geniş kapasiteli ve daha tepkisel bir hale getirmek var.

6G mi dediniz?

EE, "Nesnelerin interneti" yaygınlaştıkça 2020'de İngiltere'deki her bireyin ortalama 27 bağlı cihazının olacağını tahmin ediyor. Bu cihazların çoğu, otomatik perdeler ve ışıklar gibi internete bağlandığının farkına bile varmadığımız cihazlar olacak. 5G'nin gelişimini önemli kılan nedenlerden biri de bağlı cihaz sayısının artacak olması.

Bu arada EE'den Profesör Andy Sutton, 5G ağının 10 yıldan fazla piyasada olacağını söylüyor. Dahası Sutton'a göre 5G'nin doğru biçimde kullanılması halinde 6G ortaya çıkmayabilir. Bunun yerine gelecekte ağlar, kapasitelerinde daha küçük geliştirmelerle evrimini devam ettirebilir.

Okuyucu Yorumları