5G, Wi-Fi Ağlarını Tarihe Gömebilir

Bugün için rakipsiz gibi görünen Wi-Fi ağları, yakın gelecekte 5G ağları karşısında yok olmaya kadar uzanan, kötü bir kaderi yaşamak zorunda kalabilir

5G, Wi-Fi ağlarını tarihe gömebilir

İnternet dünyasındaki Wi-Fi mimarisi, geleneksel teknolojilerin bir bir ötesine geçiyor. Küçük evlerde yaşayan bizler için bile, standart mobil internet mimarisi halen bir adım geride. Ama geniş alanlarda, cihazları için güvenilir bağlantılara ihtiyaç duyan şirketler için Wi-Fi baş ağrısı yaşatabiliyor.

4G ağı, mobil internetin yanı sıra; birçok ülkede zaten WiFi'den daha hızlı olabiliyor ve 5G'ye geçiş, bağlantıların daha hızlı olmasını sağlayacak. Düşük gecikme, esneklik, sağlam güvenlik ve veri önceliklendirme işlevleri de 5G'nin çekici bir öneride bulunmasına yardımcı oluyor. İşte tüm bu avantajlar, yakın gelecekte özel 5G ağlarının, büyük şirketlerde Wi-Fi ağlarının yerini almalarını sağlayabilir.

MIT Technology Review'a göre Audi, özel 5G ağlarını düşünen üreticiler arasına girmiş durumda. Eğer özel 5G ağları istenen performansı elde ederse; Audi, WiFi ağlarını tamamen ortadan kaldırabilir. Audi'nin rakipleri BMW, Daimler ve Volkswagen gibi firmalar da 5G teknoloji ile ilgileniyor. .

5G ağları, bu tür ağları yönetmeye yardımcı olacak ekipman üreticileri ve şirketleri için bir nimet olacak. Pazarın on yılda 356 milyar dolar gelir edileceği tahmin ediliyor.

Operatörler, bu yıl içerisinde ABD'de 5G ağlarını konuşlandırmaya başladı ve 2020 yılında geniş çaplı kullanım sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları