5G'li iPhone, 2021'e Kadar Bekleyebilir

Yeni bir iddiaya göre Apple, 5G alanına rakiplerinden çok daha geç adım atmak zorunda kalacak!

5G'li iPhone'dan kötü haber!

Galaxy S10 5G ve Moto Z3, bu sene 5G teknolojisini kullanıcılara ulaştıracak ancak yeni bilgiler, 5G'li iPhone'un 2021'e kadar hazır olmayacağını söylüyor.

İddianın sahibi, Fast Company'nin "durumla ilgili bilgi sahibi olan" kaynakları. Kaynağa göre Intel, 2020'nin iPhone'unda kullanılacak olan XMM 8160 5G modemi yetiştiremeyecek. Bu durum, Apple'ın 5G'li iPhone üretimini etkileyeceğinden 5G'li iPhone gecikebilir ve firma, 2021'e kadar 4G'de kalabilir.

Bununla birlikte Intel, Fast Company'nin iddiasına verdiği bir cevapta 2020'de çıkacak cihazlar için XMM 8160 5G multimode modem sunmayı planladığını söyledi. Cevapta Apple'ın veya iPhone'un adı geçmese de, cevaptan Intel'in sözünü yerine getireceğini söylediği anlaşılıyor. Dahası sonraki iPhone'un modeminin Intel tarafından sağlanacağı veya sadece Intel tarafından mı sağlanacağı konusunda da kesin bir bilgi yok.

Intel, Apple'ın önündeki tek seçenek değil ve firma, Samsung ve MediaTek'in yongalarını kullanmayı planlıyor da olabilir. Dolayısıyla Intel, bileşenleri söz verdiği tarihlere yetiştiremese bile Apple, durumu diğer tedarikçileri ile telafi edebilir. Bu noktada Fast Company'nin raporu, Samsung ve MediaTek'in 2020 itibariyle 5G modem üretecek durumda olmayacağını iddia ediyor. Eğer bu iddia gerçekse, Apple için tek gerçek alternatif, Qualcomm olabilir. Ancak iki firma arasında son zamanlarda ciddi bir yasal savaş yaşandığını biliyoruz, bu yüzden beraber çalışmaları zor görünüyor.

Bu bilgiler doğruysa ve G'li bir telefona sahip olmak istiyorsanız, bir süre için Apple dışındaki seçeneklere bakmanız gerekebilir.

Okuyucu Yorumları