5M piksel’lik mini dijital video kamera

Uygun fiyatı ve küçük boyutuyla dijital video kamera pazarında farklı bir üne sahip olan Microtek’in 5M piksel’lik yeni modeli İnfronic tarafından pazara sunuldu. Microtek MV500, yine küçük, hafif ama daha gelişmiş teknik özelliklere sahip.

5M piksel’lik mini dijital video kamera

Geçtiğimiz yıl İnfronic tarafından pazara sunulan ve hem çok uygun fiyatı hem de küçük boyutuyla dikkat çeken Microtek mini dijital video kameranın yeni modeli pazara sunuldu. İnfronic tarafından satışına başlanan Microtek MV500, 5M piksel çözünürlüğe sahip.

Microtek MV500, küçük ve hafif. Sadece 170 gr ağırlığında olan ürün bu özelliği ile çocuklar, gençler ve kadınlar tarafından tercih ediliyor. 270 derece dönebilen 2 inç büyüklüğünde LCD ekranı bulunan ürünün ekran çözünürlüğü ise 4000 x 3000. Video çekiminin yanı sıra fotoğraf çekme olanağı da sağlayan ürün ayrıca MP3 çalar, ses kaydedici, USB disk ve web kamera olarak da kullanılabiliyor. Jpeg formatındaki resimleri, ASF ve AVI formatındaki görüntüleri, MP3 müzik dosyalarını ve WAV formatındaki ses dosyalarını destekleyen Microtek MV500, şarj edilebilir Li-Ion pil ile çalışıyor. Aynı zamanda 4 adet kalem pil ile de kullanılabilen ürün böylece hiçbir zaman pil sorunu yaşamadan her yerde, uzun süreli çekimler yapılabiliyor. Üzerinde 32MB’lık bellek bulunan ürüne ayrıca SD kart da takılarak bellek artırılabiliyor. 10 saniye beklemeli otomatik çekim yapabilen ürüne tripod takılabiliyor. Çekim yapılmadığında kamera otomatik olarak kapanıyor; gereksiz pil tüketimi önleniyor.

Televizyona ve bilgisayara bağlanabilen kameranın DPOF özelliği sayesinde resimler kolayca yazıcıdan basılabiliyor. Kullanımı son derece kolay olan MV500’de tuşların yerleşimi, menüler arasındaki geçişler son derece rahat ve kolay.

Microtek MV500 dijital video kameranın bazı teknik özellikleri ise şöyle:

- MPEG4 (640x480)10 fps, AVI (640x480),
- 12X dijital zum,
- 5.1M piksel CMOS çözünürlük,
- USB 2.0, MP3 çalar,
- TV ve bilgisayara bağlanabilir,
- 5 farklı flaş modu (gözlerin kırmızı çıkmasını engelleyen filtreli),
- 32MB bellek, SD kart yuvası,
- 2 inç renkli LCD ekran (270 derece dönebiliyor),
- Win 98/00/ME/XP ve Mac uyumlu,
- Li-Ion pil (Nokia cep telefonlarına uyumlu) ya da 4 adet AAA kalem pil ile çalışır,
- 170 gr ağırlığında, 112x67x50 mm boyutlarında

Okuyucu Yorumları