6 yaşında ikizlerin marifeti!

Sadece 6 yaşındaki ikiz kardeşlerin iPad ile yaptığı bu iş, ailelerinin pek de hoşuna gitmedi!

6 yaşında ikizlerin marifeti!

Yepyeni bir jenerasyon, gün geçtikçe teknoloji ile daha da haşır neşir oluyor ve bizlerin, vakti zamanında yaptıklarından alabildiğine uzaklaşıyorlar. 70 ve 80 doğumluların küçükken sokaklarda oynuyor olmaları, artık efsanelere konu olan hikayelerden ileri gidemiyorken, günümüz teknoloji çocukları, ailelerinin iPad'lerini kullanıyor.

Biz her ne kadar onların bu gelişimine şaşırıyor olsak da, bu durum zaman zaman bizlere maddi anlamda büyük zararlar verebiliyor. Benzerlerine sık rastlanan haberlerden birisi, bu sefer İngiltere'de yaşayan, altı yaşındaki ikizlerin aracılığı ile geldi...

İki kardeş, ailelerinin denetimi olmadan ellerine aldıkları iPad üzerinden, toplam 1.600 dolarlık sanal hayvan ve kıyafet satın aldılar. İkizlerin babasıysa bir gazeteye verdiği açıklamada şöyle konuştu; "Çocuklar paranın değerini anlayamıyorlar. Onlar sadece içerisine daldıkları oyunlarda, karakterlerine, daha fazla evcil hayvan ve daha çok kıyafet almanın peşindeler. Yani, aklıselim olan kim sanal bir evcil hayvan için 75 sterlin para harcar ki?"

"Çocuklar çoktan kredi kartına ulaşmanın kolay yolunu bulmuş durumdalar; direkt olarak şifre hatırlatma sistemini kullanarak, hesabıma girebiliyorlar. Bu tarz oyunlar zaten direk olarak çocukları hedef alıyor ve yapımcılar da tam olarak bizim yaşadıklarımızın yaşanmasını istiyorlar. Bence kredi kartı bilgilerine ulaşmanın çok daha zor bir yolu olmalı" şeklinde konuşmasını sürdüren baba, durumun çok daha planlı ve programlı bir sistemin parçası olduğunu iddia etti.

Bu ve benzeri durumların daha önce de yaşanması, Adil Ticaret Ofisi'ni çoktan hareket geçirmiş durumda. Yürürlüğe girmesi istenen yeni yasa tasarısına göre oyun yapımcılarının tek seferde alabilecekleri paraya limit koyulacakken, özellikle iPad üzerinden yapılan uygulama ve uygulama içi alışverişleri çok daha güvenli hale getirilecek...

Okuyucu Yorumları