60 MP dijital kamera heyecanı

60 megapiksellik dijital kamera, Almanya'da devam eden Photokina fuarına damgasını vurdu.

60 MP kamera geliyor!

Geçtiğimiz aylarda yayınladığımız haberimizde, Hasselblad'ın 50 megapiksellik orta format kamerası H3DII-50'den bahsetmiştik. İşte o kamera, Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina fotoğraf fuarında kullanıcıların beğenisine sunuldu. Kamera hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Galerimizde de, H3DII-50'ye ait özel kareleri bulma şansına sahipsiniz.

Ancak fuara damgasını vuran 50 megapiksellik H3DII-50 değil, yine Hasselblad tarafından duyurulan 60 megapiksel çözünürlük sunan H3DII-60 oldu. Henüz ortada elle tutulur bir ürün olmasa da, firma yetkileleri, yaptıkları açıklama ile 60 megapiksellik makineyle 2009 yılının Nisan ayı içerisinde tanışacağımızı duyurdu.

50 megapiksel H3DII-50, yaklaşık 35.000 YTL'lik fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda. Hasselblad'ın gelecek yıl tanıtacağı ve muhtemelen Nisan ayında raflarda yerini alması beklenen 60 megapiksel H3DII-60'ı ise 40.000 YTL'yi geçen bir fiyat etiketine sahip olacak.

Photokina fuarı hakkında…

Photokina fuarı hakkında…

Köln'de düzenlenen fuarda, Dünyanın tanınmış markaları son teknoloji ürünlerini sergileme olanağı buluyor. Türkiye'den de fuarda albüm ve çerçeve dallarında 6 firma yer alıyor.

Fuarda sergilenen yeni nesil dijital fotoğraf makinelerinde, fotoğrafçılara yol göstermeleri, bilgi vermeleri, deklanşörü kendiliğinden devreye sokmaları, belgeleri arşivlemeleri ve fotoğraflarda görünen tüm kusurları ortadan kaldırmaları gibi özellikler dikkati çekiyor.

Kısaca GPS adı verilen uydu konumlama sistemiyle uyum halinde çalışan ve kablosuz internete bağlanma özelliğiyle "ziyaret edilmesi gereken yerler" hakkında bilgi veren dijital makineler de bu yıl fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ürünler arasında bulunuyor.

Köln'de geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan fuar, 3 gün daha devam edecek. Fuara 49 ülkeden yaklaşık 1.500 firma katılıyor.

Okuyucu Yorumları