64-bit Firefox resmen hayata döndü!

Geçen ay öldüğü açıklanmıştı; şimdiyse tekrar hayata dönüyor! İşte yılan hikayesine dönen o yazılım.

Önce öldü; şimdi diriliyor!

Mozilla mühendislik bölümünün başındaki Benjamin Smedberg, geçtiğimiz ay Firefox'un Windows için sunulan 64-bit sürümünün iptal edildiğini açıklamış, bunun sebebi olarak üçüncü parti uygulamaların 64-bit'te çalışmamasını göstermişti.

Ancak çok sayıda Firefox kullanıcısından gelen geri bildirim, Mozilla takımının fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Smedberg, Mozilla'nın Google Groups destek sayfasındaki bir gönderide Firefox'un 64-bit Windows sürümünü bırakmaları üzerine "önemli ölçüde negatif geri bildirim" aldıklarını itiraf ediyor.

Gelen tepkiler üzerine fikrini değiştiren Smedberg, "orijinal planda değişiklik yaparak bir grup kullanıcıyı mutlu edebiliriz" diyor. Bahsedilen bu plan, Mozilla'nın Win64 nightly kanalındaki tüm kullanıcıları Win32 kanalına taşımayı kapsıyor. Smedberg sözlerine şunları ekliyor: "64-bit yapılara ihtiyacı olanlar, onu birleşme noktasından sonra indirmek zorunda olacaklar." Smedberg, 32-bit sürümün 64-bit Windows'larda düzgün bir biçimde çalıştığından emin olmak üzere test edilmeye devam edileceğini vurguluyor.

Okuyucu Yorumları