64-bit Windows 7 ile yeniden doğacak

Fikir olarak çok güzeldi; ama 64-bit Windows yaygınlaşamadı. Peki Win 7 bu kaderi değiştirebilir mi?

64-bit Windows 7 dönemi!

Aslına bakarsanız 64 bit Windows sistemler yeni bir fikir değil. 2001 yılında Windows XP'nin piyasaya çıkmasından 4 yıl sonra 64 bit Windows XP'ler de piyasada görülmeye başlanmıştı. 2006 sonunda Windows Vista'nın hem 32, hem de 64 bit sistemleri satışa sunulmuştu. Fakat bu haberi 32 bit bir sistem yardımıyla okuyor olma ihtimaliniz yine de çok yüksek.

64 bit sistemlerin, 32 bit'e göre önemli avantajlarından biri bellek kullanım yetenekleri. 32 bit sistemler 4 GB belleğe kadar destek verirken 64 bit sistemler 128 GB ve hatta üzeri bellek miktarını destekleyebiliyor. Buna rağmen bellek fiyatlarının yüksek olması ve 64 bit sistemler yaygınlaşmamış olduğu için pek çok donanım bileşeninin bu sistemlere uygun sürücüsünün bulmaması büyük bir sorundu. Bu yüzden 64 bit sistemlere özel geliştirilmiş yazılımların sayısı da yeterli değildi.

Peki ama Windows 7 ile birlikte bu durum değişecek mi? Aslında geride kalan 2 yılda bu durum zaten değişemeye başladı ve hem uygun yazılımların sayısı arttı hem de daha çok donanım bileşeninin sürücüsü 64 bit sistemler için yayınlandı. Windows 7 ile birlikte 64 bit en parlak dönemine girmiş olacak ve bu durum kimseyi şaşırtmamalı. Bellek fiyatlarının da daha uygun seviyelere çekilmesi Windows 7'nin 64 bit sürümünün büyük ilgi görmesini sağlayacak.

Okuyucu Yorumları