7 farklı kullanıcı tipi için 7 akıllı cep!

iPhone 5, HTC One, Lumia 920 ve diğerleri... Hangi telefon kimin için uygun; araştırdık!

Kim, hangi cebi almalı?

Size en uygun cebi seçmek için size sunulan sayısız harika seçeneklerin iyi ve kötü noktalarını bilmeniz gerekiyor. Zamanınız kısıtlıysa ve telefonların artı ve eksilerini tartacak kadar bol vaktiniz yoksa, sizin için 7 farklı kategoride yaptığımız seçimlere göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Pil ömrü

Telefonunuzdan iyi bir pil ömrü elde etmenin en iyi yolu, onu Motorola Razr Maxx HD gibi bir pil canavarıyla değiştirmekten geçiyor. Cihazın 3.100mAh kapasiteli pili, telefonunuzun sizi uzun saatler yalnız bırakmayacağı anlamına geliyor.

Mesajlaşma

Line ve Tango gibi VoIP hizmetlerinin eksikliğine rağmen BlackBerry, sahip olduğu Hub sayesinde tüm gelen mesajlarınızı ve uyarılarınızı bir araya getiriyor. BlackBerry 10'un kaydırarak göz atmaya yarayan parmak hareketleri, Hub'ın kullanımını inanılmaz derecede kolaylaştırıyor. Kullandığınız uygulamayı rahatça dışarı sürükleyip neyin olup bittiğine hızla göz atabiliyorsunuz.

Değer

Bütçeniz kısıtlıysa ve bir telefona 2.000 TL ödemek size saçma geliyorsa, 1.200 TL'nin altındaki LG Nexus 4 oldukça uygun bir seçenek. 4.7 inç'Lik 1280x720 IPS LCD ekrana sahip Nexus 4, dört çekirdekli 1.5GHz işlemciyle geliyor.

Medya, kamera, kullanım kolaylığı, oyuncak...

Medya, kamera, kullanım kolaylığı, oyuncak...

Medya

Oyun oynamak, yüksek çözünürlüklü filmler seyretmek ve müzik dinlemek, telefonunuzla en çok yaptıklarınız arasındaysa 4.7 inç 1920x1080 ekranlı HTC One'ın piyasadaki tüm telefonlardan daha yoğun, 469ppi'lik ekranı size baş döndürücü bir görüntü kalitesi sağlayacak. Super LCD ekran, harika bir renk dengesi sunduğu gibi cihazın ön yüzündeki çift hoparlör, rakip ceplere göre çok daha iyi bir ses kalitesine sahip.

Kamera

Bu alanda Nokia Lumia 920 ile HTC One arasında seçim yapmanız gerekiyor. Lumia 920, sahip olduğu 26mm'lik 8.7MP Carl Zeiss lensiyle özellikle düşük ışıkta harika bir performans sunuyor.

HTC'nin "UltraPixel" teknolojisiyle güçlendirdiği 4MP'lik kamerası, sahip olduğu 2µm'lik pikseller sayesinde rakip ceplere göre piksel başına daha fazla ışık toplayabiliyor. Bu ise düşük ışıkta daha iyi bir performans anlamına geliyor.

Peki hangisini tercih etmelisiniz? Bu, fotoğraflarla ne yapacağınıza bağlı. Fotoğraflarınızı dev posterlere basmayacaksanız, HTC One size yetebilir.

Kullanım kolaylığı

Basit ve sorunsuz bir deneyim arayanlar, iPhone 5 ile bunu elde edecekler. iOS, çok fazla kişiselleştirilebilen bir işletim sistemi olmayabilir, ancak bu size kullanım rahatlığı olarak geri dönecektir.

Tabi ki bundan fazlası da var. Apple'ın uygulama yelpazesi, hala piyasadaki diğer mobil mağazalardan daha iyi. App Store'da en iyi uygulamaları keşfetmek ise çok ama çok kolay. Bunun yanında iPhone 5'in kullanıcı arayüzü, Android'den bir miktar daha akıcı.

Oyuncak

Samsung'un Galaxy S4'e dahil ettiği ek işlevler, telefonunda mümkün olan en çok işleve sahip olmak isteyenleri tatmin edecek. S4'teki ek işlevler arasında ekranı gözlerinizin konumuna göre döndürme (Smart Rotation), gözlerinizi ekrandan ayırdığınızda videonun otomatik olarak duraklatılması (Smart Pause) ve fazlası var.

Okuyucu Yorumları