78 yıllık zaman kapsülünün sırrı!

1938'de toprağa gömülen zaman kapsülü, 93 yaşındaki bu adam için özel bir anlam taşıyor!

78 yıllık zaman kapsülü!

Bir zaman yolculuğunun fikri bile hepimizi heyecanlandırmaya yetiyor olsa da bu yolculuğun en basit şekillerinden zaman kapsülleri genellikle sıkıcı oluyor. ABD'nin Ohio şehrinde gün yüzüne çıkartılan 1938 yılına ait bir zaman kapsülü de ilk bakışta pek de bir numarası olmayan bu kapsüllerden biri gibi duruyor. Fakat yalnızca bir orta okul sınıfının fotoğrafını barındıran bu kapsül 93 yaşındaki bir adam için çok farklı bir anlam taşıyor.

Geçtiğimiz hafta bir ekip tarafından yıkılan bir orta okulun enkazı arasından çıkan bu zaman kapsülünde yer alan fotoğraf bölge okulunun Facebook sayfasında yayınlandı. Bu fotoğrafta yer alanlar arasında herhangi birisinin hala hayatta olup olmadığını merak eden yetkililer nihayet bugün 93 yaşında olan bir adamın izine ulaştı.

78 yıllık zaman kapsülünün sırrı!

Son yıllarda zor zamanlar geçiren Rodney Wheller, yakın arkadaşlarının ve aile üyelerinin hayatlarını kaybetmelerine tanık olmuş ve geçtiğimiz yıl kalça kemiğini kırmış. Eşi üç yıl önce ölen Wheller, Fox 8'e verdiği demeçte aslında şanslı bir hayat geçirdiğini fakat son yılların kendisi için kötü geçtiğini ama yine de hala burada olmaktan mutlu olduğunu ifade ediyor.

Söz konusu zaman kapsülünün bir yüz yıl daha sonra açılmasının aslında o gelecekteki kişiler için çok daha az şey ifade edeceğini düşündüğümüzde bunun hayatını son dönemini yaşayan Wheller için ne kadar güzel bir sürpriz olduğunu daha iyi fark edebiliriz.

Okuyucu Yorumları