8.1'de hayat kurtaran Kullanıcı Menüsü!

Windows 8.1'e henüz Başlat Menüsü gelmedi. Ama o gelene kadar, Kullanıcı Menüsü de işinizi görebilir

8.1'in Kullanıcı Menüsü var!

Windows 8.1 kullanıcıları, işletim sistemindeki yeni güncellemelerden genel olarak memnunlar. Microsoft da sistemi geliştirmek için yeni adımlar atıyor. Windows 8 ile kaldırdığı Başlat Menüsü'nü 2014 içinde Windows 8.1'e geri getirmek de bu adımlardan biri olacak. Ancak Başlat Menüsü gelene kadar, Windows 8.1'in "Kullanıcı Menüsü'nü" kullanabilirsiniz. Bu menü, sistemi kullanmayı çok kolaylaştıran seçeneklere sahip. İşte bunlardan üçü:

Programlar ve özellikler

İmleci sol alt köşeye getirip sağ fare tuşuna basarak veya "Windows+X" tuş kombinasyonu ile açabileceğiniz kullanıcı menüsünün en üstünde yer alan "programlar ve özellikler" seçeneği, aynı zamanda yüklü uygulamaları kaldırmaya ve silmeye yarıyor. Böylece kaldırma seçeneklerine ulaşmak için, Kontrol Paneli'ndeki sayısız simge arasında dolanmanıza gerek kalmayacak. Ancak, Metro - Modern arayüzündeki uygulamaları kaldırmak için bu seçeneği kullanmanız mümkün değil.

Görev Yöneticisi

Windows'ta Görev Yöneticisi'ne ulaşmanın klasik yolu, Ctrl+Alt+Delete tuşlarına basmaktır. Artık bu özelliğe dilerseniz kullanıcı menüsünün içindeki "Task Manager/ Görev Yöneticisi" seçeneğinden de ulaşabilirsiniz.

Kontrol Paneli

Kullanıcı menüsünde, Görev Yöneticisi seçeneğinin hemen altında Kontrol Paneli'nin kısa yolunu bulabilirsiniz. Windows 8.1'de, Kontrol Paneli'ne ulaşmanın birçok yolu bulunuyor ancak en pratik yöntemlerden biri sağ tuşla ulaşabildiğiniz kullanıcı menüsünden ilgili satırı seçmek.

Okuyucu Yorumları