8 alternatif arama motoru!

Google'ın bulamadıklarını bulan, 8 farklı arama motoru ile tanışmaya hazırlanın...

8 "farklı" arama motoru!

Google'ın arama operatörleri gibi gelişmiş özelliklerini kullanarak aramalarınızı çok da güçlü hale getirebilirsiniz. Ancak yine de Google'ın ilk bakışta bize sağlayamadığı bazı işlevler var. Bu yazımızda size Google'ın bile yapamadığını yapan 8 alternatif web arama motorunu tanıtacağız.

Attrakt: Attrakt, internette arama yapmanıza ve favori bağlantılarınızı bir yerde toplamanıza izin veriyor. Attrakt ile toplattığınız bağlantılarınız arasında da arama yapabilirsiniz.

CompletePlanet: Google'ın henüz indekslemediği sayfaları bulabileceğiniz iyi bir kaynak olan CompletePlanet, çok spesifik veritabanlarını (Dinamik Aranabilir Veritabanları gibi) aratabiliyor.

Quixey: Sadece uygulama arama işlevi sunan Quixey, yapmak istediğiniz işe göre gerekli uygulamayı bulmanıza izin veriyor. Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in desteğini arkasına alan Quixey, uygulama bilgilerini inceleme sitelerinden, blog'lardan, sosyal medya sitelerinden ve ek kaynaklardan sağlıyor.

Shodan: Shodan, herkese göre bir arama motoru değil. İnternete bağlı bilgisayarları ve diğer cihazları bulup nerede olduklarını gösteren araç, güvenlik uzmanlarına olduğu kadar hacker'lara da hizmet edebilir.

FindZebra, Find The Best, Ohmygodlol ve Wacko

FindZebra, Find The Best, Ohmygodlol ve Wacko

FindZebra: FindZebra, nadir rastlanan hastalıklarla ilgili bilgi bulmanıza izin veren bir arama motoru. Arama motoru, nadir rastlanan ve genetik 31.000 hastalıkla ilgili dökümanı içerisinde barındırıyor. Bu bilgiler 10 güvenilir kaynaktan sağlanıyor. Google, nadir rastlanan hastalıklarda güncel ve doğru sonuçlar vermekte zorlanabilir; bu durumda FindZebra imdadınıza yetişecek.

Find The Best: Google, iki veya daha fazla bilgi setini karşılaştırmakta kullanabileceğiniz bir araç değil. Find The Best, her tür ürünün bilgilerini 9 geniş ürün kategorisi altında topluyor. Farklı ürünleri ve markaları karşılaştırarak satın alma kararınızı netleştirmeniz mümkün.

Ohmygodlol: Hastalıklarla ilgili aramalardan sonra belki biraz rahatlamak ve konuyu değiştirmek gerek. İnternetteki komik fotoğrafları arayan Ohmygodlol, aslında Google Custom Search'ü kullanıyor ancak doğru kelimelerle birçok eğlenceli fotoğraf bulabilirsiniz.

Wacko Search: Wacko Search, Google'ın yapamadığını yapan, size tamamen ilgisiz ve yanlış sonuçlar döndüren bir arama motoru.

Okuyucu Yorumları