8 beyaz iPhone 4'ün gizemi!

Henüz satışa çıkmadı ama bu 8 kişi, parasını ödeyerek aldıkları beyaz iPhone 4'ün keyfini sürüyor!

8 beyaz iPhone 4'ün gizemi!

Apple'ın beyaz iPhone 4'ü ertelediğini buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Ardı ardına yaşanan ertelemelersen sonra, beyaz iPhone 4'ün tamamen iptal edildiği de son gelen söylentiler arasında. Neyin ne olduğunu tahmin etmek ise şu an için oldukça zor.

Apple bizlere beyaz bir iPhone 4 satar mı bilinmez ama en azından şunu biliyoruz: Şu an Dünya üzerindeki 8 şanslı kişi beyaz iPhone 4'e sahip olmanın keyfini sürüyor. Üstelik bu 8 kişi, cihazların parasını ödeyip satın alan kişiler. Nereden mi biliyoruz? Okumaya devam edin...

Bu haftanın başında, Alman online satış mağazası Notebook.de'de ilginç bir ilan yayına girdi. Bu ilanda 4 adet 16 GB'lık, 4 adet de 32 GB'lık beyaz iPhone 4'ün stoklarda olduğu ve satışa sunulduğu görülüyordu. 16 GB için istenen fiyat 1.999 Euro, 32 GB için istenen fiyat ise 2.199 Euro'ydu. Tahmin edebileceğiniz gibi, 8 cihazlık bu stok hemen eridi ve bahsi geçen iPhone 4'ler sahiplerini buldu.

8 orijinal beyaz iPhone'4'ün hikayesi

8 orijinal beyaz iPhone'4'ün hikayesi

Peki ama Apple'ın satışa sunmadığı ve sürekli ertelediği beyaz iPhone 4, nasıl oldu da bu site üzerinden satıldı? Aklınıza hemen Çinliler gelmiş olabilir ama cevap aslında çok farklı: Satılan iPhone 4'ler, Apple'ın sunum için ürettiği prototiplerdi. Yani bildiğiniz, orijinal iPhone 4'ler...

Apple'ın bu tip cihazlarda, seri numarası yerine kullandığı "XXXXX" ibaresi, sitedeki fotoğraflarda zaten hemen dikkat çekiyor. Bu da, cihazları prototip olduğunu kanıtlıyor. Eğer satılan 8 adet beyaz iPhone 4 sahte ya da Çin işi olsaydı, herhalde kimse binlerce Euro'yu bu cihazlara vermezdi.

Karanlıkta kalan nokta ise, bu 8 cihazın nasıl Notebook.de sitesinin eline geçtiği ve nasıl satışa sunulduğu. Bunu öğrenmek pek kolay değil. Ama şurası bir gerçek: Şu an 8 şanslı insanın elinde birer beyaz iPhone 4 var. Yılan hikayesine dönen bu cebi bizim görüp göremeyeceğimiz ise hala belli değil.

Okuyucu Yorumları