8 çekirdek desteği beklemeyin!

Eğer Windows Phone'lu telefonların bu teknolojiye destek vermesini bekliyorsanız, fazla ümitlenmeyin

Bu desteği hiç beklemeyin!

Microsoft'un mobil platformu, Windows Phone 8.1 güncellemesiyle birlikte Android karşısında güç kazandı. Ancak görünen o ki Microsoft, rakipleriyle çekirdek yarışına girmeyi, sekiz çekirdekli işlemcileri desteklemeyi düşünmüyor.

iPhone 5S, çift çekirdekli işlemcisiyle akıcı bir performans sunuyor, Microsoft ise mevcut Windows Phone'larında herhangi bir performans sorunu yaşamıyor. Dolayısıyla aslında sekiz çekirdekli işlemcinin faydaları tartışmalı. Microsoft'un Hindistan dalının Windows Phone bölümü başkanı Vineet Durani, firmanın şu an sadece Qualcomm donanımını desteklediğini ve yakın gelecekte bunun değişme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. Hindistan pazarındaki sekiz çekirdekli işlemciler, MediaTek tarafından üretiliyor. Samsung da Galaxy S4 ve Galaxy S5 gibi üst uç ceplerinde sekiz çekirdeğe yer veriyor.

Qualcomm şu an sekiz çekirdekli işlemciler üretmese de, duyurduğu iki sekiz çekirdekli işlemci var: Snapdragon 615 ve Snapdragon 810. Bu işlemcilerin yıl sonunda üreticilere sunulması bekleniyor. Bu işlemcileri kullanan telefonlar ise 2015'te piyasaya sürülecek. Durani, diğer yonga seti üreticilerinin işlemcilerini kullanmayı planlamadıklarını vurguluyor. Bu yüzden 2015'ten önce sekiz çekirdekli Windows Phone'lu ceplere rastlama olasılığımız oldukça düşük.

Okuyucu Yorumları