8 çekirdekli Core i7 Haswell-E işlemciler

Intel, Haswell serisi işlemcilerinin son serisini resmi olarak tanıttı. İşte yeni canavarlar!

Haswell-E artık resmi!

Intel'in dördüncü jenerasyon işlemcileri piyasaya sürmeden önceki son işlemcileri olacak yeni Core i7 Haswell-E işlemcileri Pax Prime 2014 fuarında ortaya çıktı.

Core i7-5960X, 5930K ve 5820K Haswell-E isimlerini taşıyan üç işlemci, Haswell jenerasyonunun da son işlemcileri olurken özellikle oyun severlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanmış işlemciler. Önceki dört çekirdekli Haswell işlemcilerinin aksine sekiz çekirdekli olan yeni işlemciler 4K video düzenleme işlemlerinde %20'ye kadar daha fazla performans sunuyor. Video oyun hesaplamalarında ise yeni işlemciler %14'e kadar daha iyi performans sağlıyor.

Haswell E işlemcilerinin yeni yeni yüzünü göstermeye başlayan DDR4 2133MHz RAM'ler ile de çalışıyor olması işlemcilerin önemli bir artısı.

Yeni işlemcilerden 5960X'in sekiz çekirdeği ile SLI yöntemi ile birleştirilmiş dört adet grafik kartını yönetebiliyor olması da önemli bir avantaj. Bu sayede çok güçlü oyun bilgisayarları veya grafik/video işlemleri yapacak makineler toplamak mümkün oluyor.

Ancak bu büyük gücün bir de maliyeti var.Intel Core i7 5960X, 999 doların biraz altında bir fiyatla satışa çıkacak. 5930K ve 5820K ise $583 ve $389 fiyat etiketlerine sahip olacak. Yani, sadece bir işlemcinin fiyatı, orta-üst seviye bir laptop fiyatına denk gelecek.

Okuyucu Yorumları