8 Çekirdekli Dizüstü Yakında Aramızda

Hiç 8 çekirdekli, 8 GB RAM'li, 512 MB ekran kartlı bir dizüstü bilgisayarım olsaydı dediniz mi ?

8 Çekirdekli Dizüstü

En ileri teknolojileri kullanan gelişmiş dizüstüleriyle bilinen L Computers International adlı firma yeni üreteceği dizüstü bilgisayarda toplamda 8 çekirdek bulunacağını bildirdi. Hollywood Pro X8 adlı sınırlı sayıda üretilecek olan dizüstü'de 'de iki adet Quad Core (4 Çekirdekli) işlemci kullanılacak ve bu sayede kullanıcılar inanılmaz yüksek bir işlem gücüne sahip olacaklar.


Firma, yeni Hollywood Pro X8 adlı bilgisayarında iki adet 4 çekirdekli 8 MB L2 ön bellekli Intel Xeon 5300 serisi mikro işlemci, 8 GB PC2-5300 (DDR2 667MHz) RAM, 160 GB sabit disk, nVidia Quadro FX 2500M 512 MB ekran kartı ve 1920x1200 çözünürlüğünü destekleyen bir LCD monitör kullanmayı planlıyor. Firma, ürünü bir adım daha ileri götürerek üründe yüksek hızlı HD-DVD ve Blu-Ray medyalara yazabilen değiştirilebilir sürücü koymayı düşünüyor.


Şu anda Intel Xeon 5100 ve 5300 serisini temel alan sunucular ve iş istasyonları yok denecek kadar az ve firmanın böyle bir sistemi nasıl yaratacağı açıkçası merak konusu. Bunun yanında Intel Xeon Quad Core işlemcileri destekleyen yonga setleri sadece FB-DIMM hafızaları desteklerken L Computers bundan bahsetmiyor. Bir başka ilginç durum ise şu anda dizüstü bilgisayarlar için, Blu-Ray'in en büyük karşıtı ve HD DVD destekçisi Toshiba'da bile herhangi bir HD DVD yazıcı bulunmuyor. Hatta Toshiba'nın bu konudaki ilk ürünü olacak olan SD-L902A bu yıl çıkacakken seri üretime ne zamk başlanılacağı henüz belli değil.


L Computers daha henüz ürün ile ilgili bir resim veya örnek yayınlamazken sadece bazı konsept çizimler sunmakla yetindi. Firma yine ürünün ne zaman nakliyatına başlanacağı ve fiyatı konunda da bir açıklama yapmazken ürünün fiyatını tahmin bile etmek istemiyoruz.

Okuyucu Yorumları