8 inç'lik Galaxy Note 8.0 tanıtıldı!

Samsung'un birkaç kez sızan yeni Galaxy Note'u, sonunda resmi olarak tanıtıldı!

İşte yeni Galaxy Note!

Samsung, 8 inç'lik yeni kalemli tableti Galaxy Note 8.0'ı beklendiği gibi MWC'de tanıttı.

Samsung'un öncelikle iPad Mini'yi hedef alan yeni 8 inç'lik tableti Galaxy Note 8.0, 1280x800 çözünürlüğüne sahip. Samsung'un S-Pen kalemiyle gelen cihaz 3G desteği sayesinde devasa bir telefon gibi kullanılabiliyor. Samsung, kalemin cihazın üzerindeki menü ve geri düğmelerini kontrol etmek üzere kullanılabildiğini söylüyor.

Note 8.0'ın teknik özelliklerini sıralamak gerekirse cihaz, 1.6GHz A9 dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM, 16/32GB depolama, 64GB'a kadar microSD desteği, 5MP arka yüz kamerası ve 1.3MP ön kamera, 4.600mAh pil ile geliyor. Android'in son sürümü yerine Android 4.1.2 ile çalışan Note 8.0, ivmeölçer, dijital pusula, yakınlık sensörü gibi akıllı cep ve tabletlerde standart haline gelen donanımlara da sahip.

Galaxy Note 8.0, popüler iOS uygulaması Awesome Note ile gelen ilk Android'li cihaz olma özelliğini taşıyor. Cihaz, tablette kitap okuyanlar için geliştirilmiş, gözlerin yorulmasını engelleyen özel bir okuma moduna sahip.

Note 8.0, Samsung'un ilk Note tableti değil. Şirket, geçtiğimiz sene 10 inç'lik, S-Pen destekli tableti Galaxy Note 10.1'i de tanıtmış ve piyasaya sürmüştü. Google ile beraber ürettiği Nexus 7'yle kayda değer bir başarı yakalayan Samsung'un Note 8.0 ile 7-8 inç'lik tablet piyasasında daha da güçlü bir konuma gelip gelemeyeceğini biz de merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları