8 Nisan'dan sonra XP yüklerseniz ne olur?

Eğer resmi desteğin biteceği 8 Nisan'dan sonra Windows XP kurmak isterseniz ne olacak? Haberimizde!

8 Nisan'dan sonra Windows XP!

Windows 7'nin bazı dağıtımları, "XP Mode" işleviyle kullanıcılara geriye dönük uygulama desteği sunuyordu. XP Mode sayesinde normalde Windows 7'de düzgün çalışmayan eski uygulamaları simüle edilmiş bir ortamda çalıştırmak mümkün hale geliyordu.

Windows XP'nin 8 Nisan'dan sonra güvenlik yaması almayacak olması, XP Mode'u kullanan Windows 7 kullanıcılarının da aklında soru işaretleri oluşturmuş olabilir. ZDNet'in raporuna göre ise Microsoft, yaptığı açıklamada Windows 7'deki "XP Mode" ile ilgili herhangi bir yama yayınlamayı düşünmediklerini söyledi. Bu, Windows 7'de eski programları çalıştırmak için XP Mode'u kullananların güvenlik açıklarına maruz kalabileceklerini gösteriyor. Dolayısıyla 8 Nisan'dan sonra XP Mode'u kullanmamak, iyi bir fikir olabilir

Cevabı merak edilen bir başka soru ise 8 Nisan'dan sonra Windows XP yükleyenlerin onu etkinleştirmesinin gerekip gerekmeyeceği. ZDNet'in raporuna göre 8 Nisan'dan sonra da yüklense Windows XP'yi kullanabilmek için önce onu etkinleştirmeniz gerekecek. İşletim sistemi çalışacak ancak sadece yeni güvenlik güncellemelerini almayacaksınız.

Okuyucu Yorumları