80'li yıllardan İnternet hakkında makaleler

Kağnı hızından bile yavaş olan internetten, 80'li yıllarda böyle bahsediyorlardı. Hepsi haberimizde!

80'li yıllarda internet!

Washington Post gazetesinin arşivlerindeki makalelerden biri, 1988 yılında toplumun internet hakkındaki düşünceleri ortaya serdi.

Clifford Stoll imzalı 20 Kasım 1988 tarihli makale şu sözlerle başlıyor: "Bilgisayarların düşünmeye başlayacağı sanılıyor ancak bu yanlış. Bilgisayarlar iletişim araçlarıdır ve bilgisayar ağları da bu iletişimi sağlar."

Makalenin devamında ise o günlerde internetin dünyadaki durumu, halkın internete bakışı ve kullanıcıların interneti kullanma amaçları hakkında bilgi alabiliyoruz: "17 ülkede İnterneti kullanan binlerce erkek ve kadın birbirleriyle iletişim kuruyorlar, yemek tarifleri alıp veriyorlar, marangozluk sırlarını paylaşıyorlar veya bilmedikleri detaylar hakkında sorular sorup cevaplar alıyorlar. Ancak internette aynı zamanda on binlerce bilgisayar 24 saat boyunca birbirine bağlı çalışıyor ve bu da bilgisayar virüslerinin yayılma riskini arttırıyor. Virüsler giderek daha büyük bir risk haline geliyor. Bu da insanların internete güvenini sarsıyor. Komşunuz sizden şüphelenmeye başlarsa artık sizi daha az ziyaret eder ve sizinle çok daha az şey paylaşır. Virüsler nedeniyle insanlar internete işte böyle yaklaşıyor."

Kısacası virüsler, 1988 yılında da büyük bir problemmiş. Ve bu problemi, ne yazık ki, 25 yıldır çözemiyoruz...

Okuyucu Yorumları