83 yaşında internet kahramanı

YouTube'u keşfetti, hayatı değişti... İşte 83 yaşındaki dedenin internet macerası...

Tam 83 yaşında, ama...

İnternet artık yediden yetmişe herkesin iletişim halinde olduğu bir alan. 2006'da YouTube'la tanışan Peter Oakley de interneti bolca kullanan biri ve "Race Online 2012"nin yeni yüzü. İnternet gönüllüsü Martha Lane Fox tarafından kurulan Race Online 2012 hayır kurumu, yeniden bir araya getirilmiş bilgisayarları insanlara 100 euro'dan satıyor ve herkesin internete girmesine olanak sağlıyor.

83 yaşındaki Oakley internetle tanıştığı ilk zamanları şu şekilde anlatıyor; "Bilgisayarım ve internetim olsa bir hayatımın olabileceğini düşünmüştüm ama yanılmışım; chat odaları çocuklarla doluydu. Ama sonra biri YouTube'u önerdi. Bugünlerde dışarıda yaşlıların gençlerle iletişimi aile dışında pek olmuyor ama internet buna çözüm getiriyor."

Yaşlıyla gencin arasındaki uçurumların kalktığını belirten Oakley yaşıtları için şunları söylüyor; "Korku ve utanç benim yaşımdaki insanları geride tutan asıl şey. Yaşıtlarım geride kalmışlar, iPad ve iPhone'ları anlayamıyorlar. Burada iş aslında ailelere düşüyor. Yaşlı insanların ailelerini onlara yardım etmeleri için teşvik edebiliriz."

Race Online'ın son etkinliğinde İngiltere'deki internete girmemiş 9 milyon insanın yarısının internetle tanıştırılması hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları