Adobe Reader'da güvenlik açığı

Adobe Reader da yeni bir güvenlik açığı daha keşfedildi. Açıktan korunmanın yolları burada...

PDF okuyucuda yeni açık

Amerikan bilgisayar güvenliği ekibinin (US-CERT) yaptığı açıklamaya göre Adobe Reader'daki bu güvenlik açığı saldırganın bilgisayarda istediği bir kodu çalıştırmasına olanak veriyor. Önerileri ise Adobe bu açığı kapatana kadar yazılımınJavaScriptfonksiyonunu devre dışı bırakmak.

Bu yeni "getAnnots()" güvenlik açığından haberdar olduklarını belirten Adobe yetkilileri üzerinde çalıştıklarını ve açık hakkında bilgi topladıktan sonra güncelleme yayınlayacaklarını duyurdular.

Güvenlik açığı hakkında yorum yapan F-Secure araştırma müdürü Mikko Hypponen, kullanıcıların Adobe Reader'ı kaldırmalarını ve güvenlikleri açısından daha güvenli bir PDF okuyucu kullanmalarını önerdi. Hypponen şu ana kadar Adobe'nin PDF okuyucusunda altı güvenlik açığının olduğunu da söyledi.

Bluebeam yazılım firması sözcüsü Don Jacob ise kullanıcıların Adobe Reader yerine kendi yazılımları olan PDF Revu'yu kullanmalarının bu güvenlik açıklarından kurtulmalarını sağlayacağını söyledi: "Yeni teknoloji ile geliştirdiğimiz PDF Revu, bu yeni saldırılara karşı çok daha güvenli."

PDF Revu, internetteki birçok PDF okuyucusundan biri. Yazılımın öne çıkan yanı ise birçok PDF'i aynı anda incelerken işe yarayan sekmeli yapısı ve internetten indirdiğiniz PDF'leri web sayfanızın içinde değil, ayrı olarak kendi penceresinde açması. PDF Revu ücretsiz gerçekleştirdiği gösterme ve yazdırma işlevlerinin yanında 30 günlük boyunca PDF düzenleme işlevini denemenize de izin veriyor.

Okuyucu Yorumları