Akill: 19 yaşındaki hacker'ın ilginç hikayesi

Akill takma adıyla bilinen 19 yaşındaki hacker, ülkesinde gerçek bir kahraman gibi görülüyor.

Bir hacker'ın hikayesi

Owen Walker ya da internette bilinen takma adıyla Akill, çevresi tarafından sessiz bir çocuk olarak tanınırdı. Küçük yaşta iletişim becerilerini ve konsantrasyonunu etkileyen Asperger sendromu teşhisi konuldu. İlkokuldayken okuldaki çocukların acımasız alayları yüzünden evde öğrenim görmeye başladı. 15 yaşında bilgisayarları keşfetti ve günde 10 saat bilgisayar başından kalkmaz oldu. 16 yaşında internet üzerinde ilk yasadışı eylemlerine başladı. 19 yaşında tam 1 milyon bilgisayarı etkileyen botnet ağını işletmek suçuyla hakkında tutuklama emri çıktı.

Aslında ilk olarak geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda polisi ve FBI'ın ortaklaşa düzenlediği operasyonda yakalanmış fakat o değil, 22 yaşındaki "iş arkadaşı" Ryan Goldstein hapishaneye gönderilmişti. Bu yıl ise tutuklanmaktan kurtulamadı fakat bilgisayar konusundaki yetenekleri onu Yeni Zelanda'da bir nevi yerel şöhret haline getirdi. Pek çok kişi ve hatta polis Walker'ın hapse atılmaması gerektiğini düşünüyordu.

Akill yeni Bill Gates olma peşinde!

Akill yeni Bill Gates olma peşinde!

Hapishanede rahatsızlığı nedeniyle son derece hassas olan aklının ve bilgisayar konusundaki dehasının zarar göreceğini iddia edenler çoğunluktaydı. Ve Akill, geçtiğimiz yaz aylarında sadece para cezası alarak hapishane tehdidinden kurtulmuş oldu.

Walker bu yasa dışı aktivitelerinden sadece 20.000 dolar gibi bir para kazandı. Sanal suçluların milyon dolarlık gelirlerinin yanında çok önemli olmasa da, bu geliri onu şöhret yapmaya yetti. Yeni Zelanda televizyonlarında hakkında yapılan bir programda , ülkede çok konuşulan Walker, "yaptıklarımın yanlış olduğunu biliyordum ama bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum" diyor. Artık yasa dışı işler yapmayacağını ve küçük bir yazılım firmasında çalıştığını söyleyen Akill, kendi şirketini kuracağını ve bir sonraki Bill Gates olacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları