Apple'ın yeni iPhone'u resmi olarak duyuruldu

Apple, dedikodu rekoru kıran ikinci nesil iPhone'unu tanıttı. Yeni iPhone 3G ve GPS desteği sunuyor.

iPhone 2 artık resmi

Apple, uzun süredir beklenen ve hakkında dedikodu rekorları kırılan ikinci nesil iPhone'unu bugün resmi olarak açıkladı. Parlak siyah rengi ve sade tasarımıyla dikkat çeken yeni nesil iPhone'un, ya da açıklanan adıyla iPhone3G'nin en önemli özelliği, hiç kuşkusuz ilk iPhone'a göre çok daha hızlı internet erişimine imkan tanıması.

Apple'ın patronu Steve Jobs, San Fransisco'da gerçekleştirilen resmi tanıtım sırasında yeni iPhone'u "yerinde duramayan" bir cihaz olarak tanımladı. iPhone 3G, adından da anlaşılabileceği gibi 3G kablosuz ağları destekliyor ve uydu navigasyon sistemine (GPS) sahip. İlk iPhone'un piyasaya çıkışından yaklaşık 1 yıl sonra resmi olarak tanıtılan ikinci nesil, cep telefonu, iPod ve web tarayıcısını başarıyla bir araya getiriyor.

Steve Jobs, konuşması sırasında sadece yeni iPhone'un teknik özelliklerinden değil, muhtemel satış fiyatından da bahsetti. Jobs, yeni iPhone'un daha ulaşılabilir olacağını ve 199 Dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi. Tam da bu sıralarda, Apple'ın resmi sitesinde yeni nesil iPhone için belirlenen fiyatların 199 Dolardan başlayacağı duyuruluyordu. Tabi bu fiyat ABD için geçerli ve operatörle yapılacak anlaşma dahilinde...

Yine de, iPhone 3G'nin ilk nesil iPhone'a göre daha ulaşılabilir olacağı kesin gibi görünüyor. Apple, Dünyadaki cep telefonu pastasının sadece yüzde 5'lik bir dilimine sahip ve bu oranı yukarıya çekmek istiyor. Amacına ulaşması için yapması gereken ilk iş ise, tabii ki yeni iPhone'u daha geniş bir kullanıcı kitlesine kabul ettirmek.

Okuyucu Yorumları