Apple yakında Safari'yi de yasaklayabilir!

Sansürlenen iPhone yazılımları yüzünden çok sık eleştirilen Apple, son kararı ile kendini bile aştı.

Apple: Sansürde son nokta!

Apple, iPhone için geliştirilmiş yazılımları çok sıkı denetliyor. App Store üzerinden satılan yazılımlar, Apple'dan onay alamadıkları taktirde satışa sunulmuyorlar. Üstelik Apple'ın bu konuda çok katı kurallara sahip olduğu da biliniyor. Daha önce göğüslü iPhone uygulaması Wobble'ı yasaklayan Apple, benzer şekilde sevilen çizgi dizi SouthPark ile ilgili bir uygulamayı da sansürlemişti. Apple'ın her iki durumdaki yaklaşımı da çok eleştirilmişti ama sonunda Apple kendisini bile aşmayı başardı!

iPhone üzerinden Twitter içeriğine erişebilmek amacıyla geliştirilmiş Tweetie 1.3 uygulaması Wobble ve SouthPark ile aynı kaderi paylaştı. Üstelik bu kez, adı bile son derece sevimli olan uygulamanın hiçbir suçu yok. Apple, Tweetie kullanılarak erişilebilen Twitter içeriğindeki uygunsuz içerik nedeniyle uygulamayı yasakladı. Yani sorun Tweetie'de, hatta Twitter'da bile değil, bazı Twitter kullanıcılarının kelime seçimlerinde.

Neyse ki Tweetie'nin programcısı uzun uğraşlar sonunda Apple'ı ikna etmeyi başardı. Loren Brichter isimli programcı, savunmasında aynı durumun tüm Twitter yazılımları için geçerli olduğunu söyleyerek Twitter içeriği konusunda sorumlu olmadıklarının altını çizdi...

Şimdi tüm gözler yeniden Apple'a çevrildi: Her tarayıcı gibi Safari de internet üzerindeki uygunsuz içeriklere girmek için kullanılabiliyor. Apple'ın kendi tarayıcısı Safari'yi de bu yüzden yasaklayıp yasaklamayacağı ise merakla bekleniyor.

Okuyucu Yorumları