Avrupa Parlamento'suna korsan aday!

Dünyanın tek yasal korsan partisi hedef büyüttü: İşte korsanların Avrupa Birliği planı...

Korsanlar AB'ye giriyor!

Ünlü The Pirate Bay davası artık karar aşamasında. Bir süre önceye kadar sadece torrent kullanıcıları tarafından tanınan site, sansasyonel dava nedeniyle çok daha geniş bir internet kullanıcısı kitlesi tarafından tanınır hale geldi. Fakat artık son aşamasına gelinen davanın adını duyurduğu başka bir grup daha var. Bu dava ile ilişkisi nedeniyle dünya çapında üne kavuşan İsveç'in korsan partisi.

İsveç'teki 2006 seçimlerinde 35 bin oy ile tüm oyların sadece %0,63'lük kısmını elde edebilen parti, dava sürecinde hükümetin baskıcı tavrına ağır eleştirilerde bulundu ve sesini daha geniş kitlelere duyurmayı başardı. Yakın zamanda partinin kayıtlı üye sayısı 12 bin'i geçti. Bu rakamla İsveç'in diğer sosyalist partileri olan Yeşiller Partisi ve Sol Parti'yi geçmeyi başardı.

Partinin şimdiki hedefi ise Avrupa Parlamento'sunda bir koltuğa sahip olmak. Fakat bu o kadar da kolay bir iş değil. Bunun için en az 100 bin oya ihtiyaçları var ve bu rakam bir önceki oy oranlarının çok üzerinde. Fakat son zamanlarda artan ilgi nedeniyle korsanlar durumdan ümitli. Seçim Haziran ayında yapılacak.

Okuyucu Yorumları