Bing'in kullanım oranı artmaya devam ediyor

Bing ilk gelen rakamlara göre Yahoo'yu geride bırakmıştı. Yeni rakamlar Bing'in başarısını ölçüyor

Bing hevesi geçici mi?

Şu sıralarda herkesin gözü Microsoft'un yeni arama motoru Bing'in üzerinde. Bir yandan Microsoft'un yoğun tanıtım kampanyası, diğer yandan Google'ın en güçlü olduğu arama konusunda ona kafa tutabilecek çapta tek rakibinin neler yapabileceği görmek isteği; hem profesyonellerin, hem de kullanıcıların dikkatini Bing'e çekiyor.

Daha önce StatCounter firması, Bing'in ilk rakamlara göre Yahoo'yu geride bıraktığını ortaya koymuştu. Yeni rakamlar benzer şekilde faaliyet gösteren diğer bir ölçüm firması olan ComScore'dan geldi. Firmanın ABD kullanıcıları arasında yaptığı araştırmaya göre Bing 26 – 30 Mayıs arasında %13,8'lik bir kullanım oranı elde etti. Gösterilen tüm arama sayfaları içinse bu oran %9,1 oldu. Bunun gelip geçici bir heves olup olmadığını ölçmek isteyen ComScore, 2 - 6 Haziran arasındaki Bing kullanım oranlarını da yayınladı. Buna göre bu tarih içerisinde kullanım oranı %15,5'e, arama sayfası gösterim oranı ise %11,1'e yükseldi. Reklam geliri ürettiği için, özellikle arama sayfası gösterim oranları büyük önem taşıyor.

Yani Bing güç kazanmaya devam ediyor. Üstelik sadece ABD'de de değil. Şu anda Bing, İngitere'nin en çok ziyaret edilen 8. internet sitesi oldu. Bing'in bu başarısının sürekli olup olmayacağını söylemek zor ama en azından iyi bir başlangıç yaptığını kabul etmek gerekli.

Okuyucu Yorumları