Büyük solucan kabusu başlamak üzere!

Conficker solucanı Windows PC'leri ele geçirdi ve sessizce bekliyor. Peki uyandığında ne olacak?

Büyük kabus başlamak üzere

Conficker adı verilen solucan hakkındaki endişe verici haberleri size daha önce Chip Online'da aktarmıştık. Ne yazık ki güvenlik uzmanlarının uyarıları yeteri kadar ciddiye alınmadı ve hatta sitemizdeki haberin yorumları arasında bile konunun çok abartıldığına dair görüşler vardı.

Ve hafife alınan Conficker, son raporlara göre dünya üzerinde Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların %6'sını ele geçirmiş durumda. Bu rakamı paylaşan Panda anti-virüs yazılımı yetkilileri, bu oranın sadece kesinleşmiş olan bilgisayarlar olduğunu, farkında olmayan kullanıcılarla birlikte oranın %20, hatta %30'lara ulaşabileceğini ekliyor. Bu bilgilerden bağımsız olarak F-Secure firması geçtiğimiz hafta içerisinde resmi rakamı 8,9 milyon PC olarak duyurmuş ve artmaya devam ettiğini söylemişti.

Solucan uyuyor, uyanınca kıyamet kopacak!

Solucan uyuyor, uyanınca kıyamet kopacak!

Uzmanların hem fikir olduğu bir konu ise solucanın yazarının çok başarılı ve çok tecrübeli bir yazılımcı olduğu. Fakat güvenlik uzmanlarının asıl endişe ettikleri konu bir sonraki adım. Conficker şu anda milyonlarca PC'yi ele geçirmiş durumda. Fakat solucan henüz uykuda. Uzmanlar hacker'ların bu kadar çaba harcayarak oluşturdukları ve yaydıkları virüsün ne amaçla kullanılacağını merakla bekliyorlar.

Endişeleri ise çok kısa süre içerisinde etki altındaki bu PC'lerin hacker'lar tarafından kullanılmaya başlanacak olması ve Conficker probleminin ikinci aşamasında ciddi bir kabusun ortaya çıkması. Yetkililer hacker'ların bu kadar çabaya boşu boşuna girmeyeceğini ve orijinal hacker'lar herhangi bir sebepten ötürü harekete geçmezse bile başka hacker'ların, Conficker'ı hack ederek bu milyonlarca PC'yi bir şekilde kullanacağını belirtiliyorlar.

Milyonlarca PC'nin aynı anda kullanılmasının en iyimser hali ciddi bir spam dalgası yaratılması. Fakat uzmanlar daha korkunç senaryoların da mümkün olduğunu belirtiliyorlar.

Okuyucu Yorumları