CHIP Online şakası: İnanan parmak kaldırsın!

CHIP Online ziyaretçisi zekidir dedik, farklı bir 1 Nisan şakası yaptık. İnananlar parmak kaldırsın!

1 değil, 2 Nisan!

Belki aranızdan bazıları fark etmiş olabilir fakat böyle olmaması için büyük bir çaba verdik. Haberi 1 Nisan'da yayına soksaydık hemen fark edileceğini düşünüp 2 Nisan'ın üçüncü dakikasında, saat 00:03'te yayımlamaya karar verdik. Gerçek şu ki Google-OS haberi CHIP Online ekibinin size yaptığı 1 Nisan şakası idi. Açıkçası eğer Google işletim sistemi çıkarırsa nasıl bir ilgi görürdü bunu da merak ettik ve öğrenmiş olduk. Şu konuda emin olabilirsiniz: Eğer Google bir gün bir işletim sistemi çıkarırsa bunu kesinlikle bizden duyacaksınız! ;-)

Orijinal haber:
Google, Android ile akıllı telefonlara ve netbook'lara girdikten sonra şimdi de masaüstü bilgisayarlara yönelmek istiyor. Firma tarafından yapılan bir sunum Cyborg olarak adlandırılan projeyle ilgili ilk detayları su yüzüne çıkardı. Cloud Computing (web tabanlı) mantığını baz alan işletim sistemi Windows 7 için tehlikeli olabilir.

Google'a göre yakında kullanıcıların PC donanım yapılandırması hakkında endişelenmesine gerek kalmayacak. Tam bu konuda Google projesi Cyborg yardıma koşacak. Hypervisor (sanal makine denetleyicisi) olarak bilgisayarın, cep telefonunun veya oyun konsolunun kontrolünü ele alan ufak bir istemci yazılım yeterli olacak. Asıl işletim sistemi ve kişisel dosyaların neredeyse hepsi güvenli sunucularda depolanacak ve açma tuşuna basıldığı anda kullanıcıya iletilecek.

Yüksek performanslı donanıma ihtiyaç duymamasının yanında Cyborg'un başka avantajları da olacak. Akıllı Advanced Resource Scheduler (ARS: Gelişmiş Kaynak Zamanlayıcısı) Cyborg sistemlerinden kendine ayrılmış olan cluster'ı sürekli olarak denetliyor. Eğer bir Cluster-PC az kaynağa ihtiyaç duyarsa mevcut işlem süresi daha fazla yük altında olan sisteme dinamik biçimde dağıtılıyor. Kullanıcı bu sürecin farkına varmıyor ve sadece gönderdiği sorguların yanıtlarını ekranda görüyor.

Habere ulaşmak için tıklayın...

Okuyucu Yorumları