Cep telefonunuzdaki verileri yedekleyin

CHIP Online, cep telefonunuzdaki verilerinizi güvenle nasıl yedekleyeceğinizi açıklıyor.

Cebinizi yedekleyin

Cep telefonları hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer aldığını hepimiz biliyoruz. 'Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?' sorusuna yanıt verenler herhalde genellikle listelerinde cep telefonuna da mutlaka yer verirlerdi.

Cep telefonları geliştikçe artık içeriğinde resim, video ve çeşitli yazılımları barındırabilecek hale geldi. Hal böyle olunca cep telefonları kişilerin verilerini de sakladığı bir aygıt haline geldi. Her an yanınızda taşıdığınız bu verileriniz acaba gerçekten tamamiyle güvende mi?

Cep telefonlarının çalınması ya da virüslerin saldırısına uğraması durumunda yitirilen cep telefonunun yanında önemli veriler de elden gidiyor. Örneğin telefon numaraları, kişisel video ve resim dosyaları virüs saldırısından zarar gördüğünde ya da cep telefonunun çaldırıldığı durumlarda bu dosyalar kaybedilebiliyor.

Oysa bu hadiseler başınıza gelmeden önleminizi almanız durumunda olası tehlikelerden minimum zararla kurtulabilirsiniz. Böylece cep telefonunuzun başına bir şey gelmesi durumunda bile verilerinizi tehlikeye atmamış olursunuz.

CHIP Online, Sony Ericsson mobil telefonlarında verilerinizi nasıl güvenli bir şekilde yedekleyebileceğinizi açıklıyor. Bu makalemizden sonra cep telefonunuzdaki verileri bilgisayarınıza yedekleyerek bu tip olumsuz durumlarda karşılaştığınızda verilerinizi bilgisayarınızdan telefonunuza kolayca aktarabilecek durumda olacaksınız.

Tüm yapmanız gereken 'MyPhoneBackUp' isimli yazılımı sisteminize kurmak; üstelik yazılım ücretsiz. Bunun dışında internet bağlantınız ve 'Bluetooth' destekli bir telefona ihtiyacınız olacak. Bu freeware yazılım, aynı zamanda cep telefonlarınızdaki SMS'leri ve arama kayıtlarını dahi sisteminize yüklemenize olanak tanıyor.

Biz bu incelememizde standart bir Bluetooth'a sahip Sony Ericsson cep telefonunu kullandık. Bir sonraki sayfamızdaki adımları takip ederek siz de verilerinizi kolayca yedekleyebileceksiniz.

MyPhoneEplorer : Kurulum ve Kullanım

MyPhoneEplorer : Kurulum ve Kullanım

a. Öncelikle MyPhoneExplorer'ı bu adresten indirmekle işe başlayalım: http://www.softpedia.com/get/Mobile-Phone-Tools/Sony-Ericsson/MyPhoneExplorer.shtml

Yazılım freeware olduğundan herhangi bir sınırlaması bulunmuyor.

b. Şimdi Bluetooth bağlantısını cep telefonu ve bilgisayarınız arasında kurmanız gerekiyor. Bilgisayarınızdan cep telefonunuzu arayın ve gerekli kodları kullanarak bilgisayarınızla cep telefonunuzu eşleştirin. Eşleşme işlemi başarıyla tamamlandığı takdirde telefonunuz kullanıma hazır demektir.

c. Mobil telefon servisiniz için bir COM portuna ihtiyacınız olacak. Windows saatinin bulunduğu çubuktan Bluetooth ikonuna çift tıklayın ve 'COM ports > Add > Outgoing connection'u seçin. MyPhoneExplorer, bu COM portu aracılığıyla bilgisayarınızdan cep telefonunuza erişim sağlayacak.

d. MyPhoneExplorer'i çalıştırın ve File > Options'dan 'Connections' sekmesi altında 'Search for Device'ı seçmeniz gerekiyor. Bu pencerede cep telefonunuz otomatik olarak taranacak ve ayarlanacak. Ardından 'OK' butonuna klikleyin.

e. Telefonunuz bulunduğunda, F1'e klikleyin veya File > Connect'e tıklayın ve ardından telefonunuz bağlandıktan sonra telefonunuzun ismini belirleyin.

f. Telefonunuz bağlandığı esnada MyPhoneExplorer senkronize olacak ve tüm verileri cep telefonunuzdan bilgisayarınıza aktarmaya başlayacak.

g. Extras > Create backup'a tıklayın yedekleme işlemine geçin.

h. 'Files' (Dosyalar) ayarlarını kontrol edin ve telefonunuzun sizin için gerekli olan içeriklerini seçin.

ı. Telefonunuzdan hangi verilerinizi yedeklemeye karar verdikten sonra 'Create Backup'a tıklayın. Bir sonraki adımda telefonunuzun içerikleri bilgisayarınıza yedeklenmeye başlayacaktır. Ardından yedek dosyanıza bir isim verin veya dosya ismini varsayılan (default) olarak bırakın.

Ek fonksiyonlar

Ek fonksiyonlar

a. Telefonunuzdaki Calendar (Takvim) fonksiyonunu dilediğiniz gibi düzenleyebilir, (Randevu ve alarm gibi)

b. Cep telefonunuz aracılığıyla bilgisayarınızdan SMS gönderebilir,

c. Kameranızdan resimleri transfer edebilir, filmleri, uygulamaları ve temaları kopyalabilir,

d. Bellek durumunu ekranda kontrol edebilir, telefonunuzun bataryasının sıcaklığıyla ilgili ayrıntılara ulaşabilir, telefonunuzun modelini ve IMEI numarasını öğrenebilir,

e. SIM kartınızdaki ya da telefon hafızasındaki kayıtları düzenleyebilirsiniz.

Ve daha pek çok fonksiyonu MyPhoneExplorer ile kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları