Dell'den Windows XP sorununa çözüm

Dell, Microsoft lisans anlaşmasındaki bir boşluktan yararlanıp XP'li PC'lere devam edecek.

Windows XP bonusu!

Dell, bilgisayar satıcılarını, Microsoft lisans anlaşmasındaki bir boşluktan yararlanarak PC'lerini Windows XP ile satmaya teşvik ediyor.

Dell'in blog'unda yer alan bilgiye göre, Windows Vista lisansındaki bir boşluk, müşterilerin sistemlerini Vista'dan XP'ye dönüştürmelerine izin veriyor.

"Microsoft Vista Bonus" adı verilen pakette, Vista lisansı kullanarak XP Professional işletim sistemini kurmak mümkün. Blog'da isteyen müşterilerin daha sonra Vista'ya geçiş yapabileceği ve Dell'in her iki işletim sistemini de destekleyeceği belirtiliyor.

Dell bu hareketiyle sadece Windows XP satmakla kalmıyor, bu yöntemin başka üreticiler tarafından da kullanılabileceğini göstererek genel olarak Windows XP'ye olan desteğin devam etmesini sağlıyor.

Dell, geçtiğimiz ayın başında da, XP'li sistemler satmaktan vazgeçmeyeceğini, en azından 2009 yılında da PC'lerinde Vista ile birlikte XP'yi kullanmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Microsoft, Bill Gates'in yönetimi altında olduğu süre boyunca Windows lisansı konusunda PC üreticilerine oldukça acımasız davranıyordu. A.B.D. Adalet Bakanlığı'nın rekabet ihlali davasında, Microsoft'un IBM'e kendi işletim sistemleri olan OS/2'yi bırakmadıkları için Windows 95'i kullanmalarını geciktirdiği ortaya çıkmıştı.

Okuyucu Yorumları