Dev GSM operatörü iPhone'a savaş açtı

ABD'li operatör satış yetkisini alamadığı iPhone 3G'ye savaş açtı. İşte nete sızan çok gizli belge!

Kedi uzanamadığı ciğere...

Apple'ın gözde ürünlerinde başı çeken iPhone 3G, daha satışa sunulduğu ilk hafta içinde bir milyon satış rakamını geride bırakarak büyük bir rekor kırdı. iPhone çılgınlığı öyle bir hal aldı ki, Apple pazarın talebine dahi karşılık veremeyecek duruma geldi.

Beklentilerin çok ötesinde bir başarı gösteren ve adından daha uzun bir süre söz ettirecek gibi görünen Apple'ın gerçek ası iPhone 3G, tüm bu saydıklarımıza rağmen sevmeyenleri de olan bir ürün. Ama bu durumun nedeni iPhone'un kendisi değil, yaşanan operatör rekabeti...

Verizon firması da iPhone'dan pek hazzetmeyen şirketlerin başında yer alıyor. Verizon, iPhone'u öylesine itici buluyor ki, bünyesinde çalışanlarına da bu konuda propagandasını yapmayı ihmal etmiyor. Şirket bunun için bir broşür hazırladı ve kendi bünyesinde dağıtılmasını sağladı. Amaç, bayilerin bu bilgileri kullanması olsa da, kıyamet broşürün açığa çıkmasıyla koptu.

Verizon'dan iPhone 3G mitleri

Verizon'dan iPhone 3G mitleri

4 büyük 'mit' şeklinde iPhone'un başarısızlıklarını dillendiren ve iPhone'un şişirilmiş bir balon olduğunu iddia eden Verizon şirketi, yayınladığı ve üzerinde "confidential - çok gizli" yazan broşürde bu mitleri 4 ana başlık altında toplamış...

1- iPhone 3G 2 kat daha hızlı: Hayır, bu durum sadece AT&T'nin gerekli desteği verebildiği yerler için geçerli. Bu da ABD'nin yarısına bile denk gelmiyor.

2- iPhone 3G artık yarı fiyatına: Hayır, eğer AT&T kontratı verilen parayı düşünürseniz, arada sadece 40 Dolar fark olduğunu göreceksiniz.

3- AT&T'nin veri planı her şeyi kapsıyor: Hayır, bu planda 3G dahil edilmemiş.

4- AT&T'nin veri planı çok ucuz: Hayır, rakamlara bakarsanız bunun yanlış olduğunu görebilirsiniz...

CHIP Online yorumu:
Verizon'un iPhone 3G'ye düşmanlığı elbette telefonla ilgili değil. Satış hakkını elinde bulunduran diğer operatörlerin yakaladığı başarıyı gören şirket, bu duruma dur demek istemiş olabilir. Ama broşürün dışarı sızması planları bozuyor.

Okuyucu Yorumları