Duken Nukem yapımcısı 3DRealms geri çekiliyor

12 senelik hayal sona mı eriyor? DNF'in geliştiricisi 3DRealms hakkındaki şok gelişmeler burada...

Elveda Duke Nukem Forever

12 senelik geliştirme sürecinden sonra paranın kaynağı bitiyor: Duke Nukem Forever (DNF) oyununun yapımından sorumlu yazılım firması kapılarını kapatıyor. Duke'ün farklı bir yerde farklı paralarla geliştirilmeye devam edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil.

Öncelikle Çarşamba günü 3DRealms'ın kapandığına dair dedikodular çıktı, geçen süre zarfında ilk yarı-resmi doğrulamalar geldi. 3DRealms'ın webmaster'ı Joe Siegler resmi forumda şu açıklamada bulundu: "Bu bir pazarlama hilesi değil, gerçek. Şu an daha fazlasını söyleyemem." Firmanın kapanması o kadar ani oldu ki geliştiriciler bile hala şaşkınlık içinde. Zira Siegler olaydan bir gün öncesine kadar yaklaşmakta olan sondan haberi olmadığını da doğruladı.

Böylece Duke Nukem Forever tüm zamanların en büyük Vaporware'i arasına girebilir. Gerçi yayımlayıcı firma Take 2, hala DNF'nin dağıtım haklarına sahip olduğunu söyledi fakat artık 3DRealms'in hiçbir projesini finanse etmeyeceklerini de vurguladı.

Daha birkaç hafta önce Duke Nukem Forever geliştirici-şefi George Broussard uzun süredir beklenen oyunun neredeyse hazır olduğunu açıklamıştı. Görünen o ki, on iki senelik geliştirme süreci utanç verici bir sonla bitiyor.

Okuyucu Yorumları