Gates'li ve Seinfeld'li MS reklamı: İzleyin!

Bill Gates ve komedyen Seinfeld'i buluşturan Windows reklamı hazır ve Türkiye'de ilk kez burada...

Beklenen reklam burada!

22 Ağustos tarihli haberimizde, Microsoft'un Vista reklam kampanyasının üçüncü ayağı olarak özel bir reklam filmi hazırladığından ve bu filmde ünlü komedyen Jerry Seinfeld ve Bill Gates'in birlikte kamera karşısına geçeceğinden bahsetmiştik. Ve işte o reklam filmi, dün ilk kez televizyonlarda yayınlandı.

Reklam filminde, Seinfeld ve Gates'in yolu bir ayakkabı mağazasında kesişiyor. İkilinin sohbetinde Microsoft'tan ya da Windows'tan pek bahsedilmiyor. Bunun yerine ayakkabı sohbeti yapılıyor, bilgisayarlardan söz ediliyor. Tabi tüm bunların altında "bir yerlere" küçük göndermeler yattığını anlamak pek güç olmuyor. Reklamın sonunda da bilgisayarların bir gün yenilebilmesi konusu açılıyor.

Görüntülerin ardından ekrana şu kelimeler geliyor: "The Future, Delicious" (Gelecek, Leziz). Bu iki kelimenin ardından da Windows logosu beliriyor.

CHIP Online yorumu:
Doğruyu söylemek gerekirse, reklam filminin daha saldırgan olmasını bekliyorduk. Ama Microsoft bunun yerine "sakin" ve "derin anlamlar içeren" bir reklam filmini tercih etmiş. Filmin insanları ne kadar etkileyeceği bilinmez ama şunu kabul etmek gerekiyor: Bill Gates'in oyunculuk yeteneği hiç de fena değil...

Reklam savaşında birinci perde: İlk direniş reklamı

Reklam savaşında ikinci perde: Mojave planı

Okuyucu Yorumları