Google Earth'te kayıp kıta Atlantis heyecanı

Google Earth kayıp kıta Atlantis'in peşinde: Okyanusun dibindeki bu görüntü ne anlama geliyor?

Kayıp kıtanın izleri...

İngiliz The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Kanarya Adaları yakınlarında, Google Earth'ün yeni hizmeti Ocean ile yapılan araştırma sonucunda ilginç bulgulara ulaşıldı. Okyanusun tabanında beliren izler, araştırmacıları heyecanlandırdı. Çünkü bu izler, doğal olmaktan çok uzak ve insan yapımına benziyor. Üstelik izler, tam da kayıp kıta Atlantis olduğu ileri sürülen yerde...

Okyanus tabanı araştırılacak
Google Ocean'da tespit edilen kusursuz bir dikdörtgene benzeyen "gizemli" şekillerin Atlantis olabileceği tahmin ediliyor. Şekiller 4 kilometre derinlikte ve dikdörtgen harita şeklinde. İyice bakıldığında ise birbiryle kesişen geniş caddeleri andıran cizgiler rahatlıkla görülebiliyor.

Keşfin yapılmasıyla birlikte okyanus bilimciler ve jeofizikçiler araştırma için hazırlıklara başladı.

İzler gerçekten Atlantis'e ait olabilir mi?

İzler gerçekten Atlantis'e ait olabilir mi?

Atlantis, Platon'un Timaeus ve Critias kitaplarında bahsettiği efsanevi batık bir kıta ve uygarlık olarak biliniyor. Platon'a göre Atlantis, "Herkül Sütunları'nın ötesinde" yer alan, Batı Avrupa ve Afrika'nın birçok kısmını fetheden ve Solon'un zamanından 9 bin yıl önce (yaklaşık M.Ö. 9500) Atina'yı fethetmeye çalışan, ancak başarılı olamayıp bir gecede okyanusa batan bir uygarlık."

New York Üniversitesi'nden uzman Charles Orser, keşfi büyüleyici olarak niteledi. Orser, "Şekiller Platon'un tarif ettiği bölgede bulunuyor. Kesinlikle daha yakından bakılmayı ve araştırılmayı hak ediyor" dedi. Platon'un diyaloglarında gömülü bir hikáye halinde olan Atlantis, genellikle filozof tarafından kendi politik teorilerini anlatmak için oluşturulmuş bir efsane olarak görülüyordu.

Okuyucu Yorumları