Google Earth'ü suçlamak moda oldu

Hindistan'da gerçekleştirilen terör eyleminin suçlusu bulundu: Yine Google Earth...

Suçlu Google Earth mü?

Hindistan'da yakın zamanda meydana gelen terörist saldırı tüm dünyayı yasa boğmuştu. Hintli yetkiler konuyu araştırmaya devam ederken ilginç bir bilgiye ulaştılar. Açıklamaya göre; teröristlerin düzenledikleri eylemde, daha önce hiç bulunmadıkları bir bölgede bu kadar rahat hareket etmelerin nedeni bölgeyi Google Earth'ten detaylı bir şekilde analiz etmiş olmaları.

Aslında Hint başkanı Abdul Kalam, bundan üç yıl önce yaptığı bir konuşmada, Google Earth hizmetinin bu anlamda sıkıntılar doğurabileceğini iddia etmişti. Google Earth'ün askeri ve stratejik noktaları son derece detaylı bir şekilde görüntüleyebiliyor olmasını teröristlerin hedef seçme ve uygulamada kullanabilme ihtimalinden bahsetmişti. Hatta Çin de farklı zamanlarda aynı şikayetlerde bulunmuştu.

CHIP Online yorumu:
Geçtiğimiz hafta meydana gelen terörist saldırılar en basit turistik haritalarda bile yer alan bir bölgede meydana geldi. Bu saldırılar hakkında Google Earth'ü bir anlamda teröristlere yardım ile suçlamanın ne kadar doğru olduğu ise tartışmaya açık bir konu...

Okuyucu Yorumları