Google Street View'da geri adım atıyor

Google Japonya'daki StreetView fotoğraflarını kaldıracağını açıkladı.

Google'dan geri adım

Google, Street View'daki Japon şehirlerini tekrar görüntüleyeceğini açıkladı. 12 şehrin tekrar fotoğraflanmasına sebep olan ise gelen şikayetler.

Google Maps'teki Street View özelliği kullanıcılara haritalardaki caddeleri insan gözüyle görme olanağı sağlıyor. Bir aracın üzerinde yerden iki metre yükseklikteki fotoğraf makinesi ile çekilen fotoğraflar daha ilk günlerden olumsuz yorumlar almaya başlamıştı. Japonya'daki son şikayetlerden sonra ise Google 12 şehrin fotoğraflarını kaldırılıp tekrar çekmeye karar verdi.

İki metre yüksekliğin ev çitlerinin içini gösterdiğinden yakının Japonlar bunun kişisel özgürlüklerine zarar verdiğini söylüyorlar. Özellikle Japonların evlerin dışında kuruttukları çamaşırlarının görünmesinden şikayet geldiğini belirten Google yetkilileri kamerayı 40 cm daha aşağı indirip şehirleri tekrar görüntülemeyi planladıklarını söylüyorlar.

Daha önce de Google Maps'teki eski haritaların yarattığı sorunlardan bahsetmiştik. Google son günlerde Japonların sınırlarını oldukça zorluyor.

Okuyucu Yorumları