Google haklı çıktı, Vista değişiyor

Microsoft, Google'ın açtığı dava sonrası Vista'da değişikliğe gideceğini açıkladı

Vista'da Geri Adım

Hatırlayacağınız gibi önceki günlerde Google tarafından Amerikan mahkemelerinde açılan davayla ilgili haberleri iletmiştik. Buna göre iddianamede Microsoft'un son işletim sistemi Vista'da tümleşik olarak gelen arama yeteneklerinin diğer yazılım firmalarının önünü tıkadığı ve kendi sistemlerini kullanmaya zorladığıyla alakalı şikayetlere yer verilmişti. Mahkemece yapılan incelemenin ardından hem Adalet Bakanlığı hem de Microsoft tarafından Vista'da değişikliğe gidileceği konusunda açıklamalar yapıldı.

Karara göre Microsoft, Vista'da kullanıcılara varsayılan masaüstü arama programını seçmek için şans tanıyan ilgili seçenekleri işletim sistemine ekleyecek. Anlık arama olarak bilinen fonksiyonla kullanıcılar herhangi bir anahtar kelimeyi yazmaya başladıkları anda arama sonuçları ekranda listelenmeye başlıyordu. Aynı işlem Windows'un Başlat menüsüne ve Internet Explorer'daki arama kutucuğuna da uygulanacak.

Yeniliklerin servis paketi veya güncelleştirilmiş yeni bir Vista sürümü şeklinde çıkarılması bekleniyor. Bu arada Microsoft, Vista için hazırladığı servis paketi Service Pack 1'in test sürümünün yıl sonuna doğru kullanılabileceğini de bildirdi.

Okuyucu Yorumları