Güvenlik duvarı MS yamasından sonra duruyor

ZoneAlarm, Microsoft'un son yama gününde yayınladığı güncellemeden haberdar (!) olamadı...

Yama sonrası grev!

Microsoft'un en son yama gününde sunduğu güncelleştirmelerden birisi masaüstü-güvenlik duvarı ZoneAlarm'ı negatif yönde etkiliyor. KB951748 ismindeki yama yüklendikten sonra kullanıcı internete giremiyor.

Güncelleme, Windows dizininde bulunan ve ZoneAlarm'ın da kullandığı dört dosyayı değiştiriyor. Anlaşılan o ki, güvenlik duvarı bu dosya değişiminden haberdar olmuyor ve internet bağlantısından sorumlu olan dosyaları "manipüle edilen" şeklinde derecelendiriyor ve bloke ediyor. ZoneAlarm geliştiricileri bu sorun üzerinde çalışıyorlar.

Çözüm önerileri
KB951748 güncelleştirmesini kurmuş olan ZoneAlarm kullanıcıları çözüm sunulana kadar , güvenlik duvarının veri tabanını sıfırlamayı deneyebilirler. Bu iş için Windows'u Güvenli Mod'da açın (PC açılışı sırasında sürekli F8'e basarak). Sonrasında »C:\Windows\Internet Logs« dizininde »backup.rdb«, »iamdb.rdb« ve »tvDebug.log« dosyalarının yanı sıra »ldb« uzantılı dosyayı da silin ve çöp kutusunu boşaltın. Sisteminizi yeniden başlattıktan sonra ZoneAlarm'ı yeniden yapılandırmanız gerekecek fakat sorun çözülmüş olacak. Eğer bu metot işe yaramazsa programı yeniden kurabilir veya ZoneAlarm'da »Firewall | Internet Security Zone« altındaki kaydıracı "Medium" (orta) seviyesine getirin. Tabi bu kesin çözüm olamaz, zira güvenlik duvarı bu ayarda tam performans ile çalışmaz.

Okuyucu Yorumları