IE8'den kızdıran uygulama

Microsoft'un IE 8 ile hayata geçirdiği çok tartışılan uygulaması kullanıcıları kızdırdı...

IE8'den kızdıran uygulama!

Microsoft'un tarayıcı savaşlarındaki son kozu Internet Explorer 8 pek çok kullanıcı tarafında beğeni ile karşılandı. Daha hızlı ve daha güvenli olması nedeniyle pek çok kullanıcı bu güncellemeyi kaçırmadı ve eski Internet Explorer sürümlerini yenisine güncellediler. Hatta tercih ettikleri tarayıcılar Internet Explorer olmayan kullanıcılar bile, en azından bir göz atmak için Windows işletim sistemlerininki IE sürümünü 8 ile güncellediler.

Her ne kadar beğeni toplasa da Internet Explorer 8'in bir huyu pek çok kullanıcıyı rahatsız etti. Kurulum esnasında iki seçenek sunan IE8, hızlı kurulumu tercih eden kullanıcıların var sayılan tarayıcı ayarlarını sormadan değiştiriyor. Üstelik bununla ilgili bir soru sormamanın ötesinde, herhangi bir uyarıda da bulunmuyor. Kullanıcılar ancak bir bağlantıya tıkladıklarında bu değişimi fark edebiliyorlar.

Internet Explorer yüzünden tekelcilik suçlamaları ile karşı karşıya olan Microsoft'un böyle bir uygulamaya gitmesi varsayılan tarayıcısı farklı olan kullanıcılardan tepki topladı. Bakalım bu tartışma nereye kadar devam edecek?

Okuyucu Yorumları