Intel'in şok cezasına en çok AMD sevindi

Intel'e verilen şok cezaya AMD çok sevindi, ama sebebi rakibinin milyar dolar ödeyecek olmas değil.

AMD bu işe çok sevindi!

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Intel'e verdiği büyük ceza tüm dünyada yankı uyandırdı. Fakat şimdi tüm gözler AMD'ye döndü. Çünkü bugünkü ceza, AMD'nin 9 yıl önce Avrupa Birliği Komisyonu'na verdiği bir şikayet dilekçesinin sonucu. Ayrıca AMD tartışmasız olarak Intel'in en büyük rakibi.

AMD'den konuyla ilgili yorum yapan Pat Moorhead, 500 sayfalık kararı okumadığını ve konu hakkında çok fazla bilgisi olmadığını söyledi. "Fakat sonuçta Intel suçlu bulundu" diyen Moorhead, Intel'in uzun zamandır rüşvet verme suçu işlediğini bildiklerini ifade etti ve ekledi: "Büyük firmalar kendilerini yasaların üzerinde sanıyorlar ama değiller".

Moorhead bu kararın iki sebepten dolayı AMD'yi yakından ilgilendirdiğini söyledi ve bu sebeplerin hiçbir verilen para cezası değil. "Artık AB, Intel'i bir şahin gibi izleyecek, özellikle de yaptığı anlaşmaları" diyen Moorhead, onları asıl ilgilendirenin Intel'in bu tutumlarını olumlu yönde değiştirip değiştirmeyeceği konusu olduğu söyledi.

İkinci sebep ise bu kararın ABD'de devam eden çok benzer bir davayı etkileme ihtimali. AMD, Intel'in ABD'de Mart 2010'da görülecek olan davasında, AB kararının etkili olacağını umuyor.

Okuyucu Yorumları