Intel, şimdi de kafayı iPhone'a taktı!

İşlemci pazarının önemli isimlerinden Intel, Apple iPhone'un işlemcisini yerden yere vurdu.

Intel yine bombaladı!

İşlemcileriyle dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Intel, girdiği her pazarda rakipleri hakkında ağır eleştirilerde bulunmayı hiçbir zaman ihmal etmiyor. İşlemci pazarında AMD hakkında sıkça eleştirilerde bulunan Intel, şimdi de kancayı Apple'ın gözdesi ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de satışa sunulan iPhone'a taktı.

Apple iPhone'un Intel'in hedef tahtasına oturmasının nedeni ise, telefonun ARM işlemcisi. iPhone'un sanılanın aksine oldukça yavaş olduğunu ifade eden Intel yetkilisi Shane Wall'a göre bu problemin sorumlusu da Apple değil, bizzat iPhone'ın ARM tabanlı işlemcisi.

Wall, bu konudaki sözlerini şöyle açıklıyor: "Her bir uygulamanın bir beygir gücüne ihtiyacı vardır ve iPhone, şu an bunun mücadelesini veriyor."

Apple'ın iPhone gibi bir ürünü pazara sürmesinden şirket olarak memnuniyet duyduklarını ifade eden Wall, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Günümüzde kullanılan akıllı telefonlar (smartphone) o kadar da akıllı değil. Akıllı telefonların en büyük problemi ARM'yi kullanıyor olmaları."

Wall'a göre tam bir internet deneyimini kullanıcılarına sunmak isteyen üretici firmaların Intel mimarisine sahip bir işlemciyi tercih etmeleri gerekiyor.

Okuyucu Yorumları