Komşu Google Street View'a karşı!

Google'ın Street View hizmeti, bir sonraki durağı olması beklenen hangi ülkede hoş karşılanmadı?

Google'a hayır!

Çok tartışılan Google Street View'ın Yunanistan planları, dirençle karşılaştı. Yunanistan'da veri güvenliği üzerine çalışma yapan gruplar, Google'ın bu hizmetinin kişisel özgürlüklere zarar vereceği gerekçesi ile Street View'u ülkelerinde istemiyorlar. Street View'a karşı çıkanlar arasında veri güvenliği uzmanlarının yanı sıra pek çok politikacı da bulunuyor.

Her ne kadar Yunanistan içerisinde halka açık bölgelerde fotoğraf çekmek yasak olmasa da, Google'a karşı olan gruptan bir sözcü; "diğer fotoğraflar bu kadar yaygın bir şekilde tüm dünyaya yayınlanmadığı için aynı derecede risk taşımıyorlar" diye konuştu. Diğer yandan şu anda 9 farklı ülkede aktif olarak kullanılan Street View ile ilgili olarak Google; "Gizliliğe büyük önem veriyoruz, bu yüzden yüzleri ve araç plakalarını gizleyecek teknikler geliştirdik. Yunanistan'da Street View başladığında oranın yerel alışkanlıklarına da saygılı davranacağız".

Şu anda henüz konuyla ilgili görüşmeler devam ediyor ama Google'ın bu özelliğin hem Yunan kullanıcılara, hem de Yunanistan'a büyük fayda sağlayacağını ve turistlerin ülkeye ilgisini arttıracağını iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları