Korsan yakayı nasıl ele verdi?

Bir müzik grubunun şarkılarını torrent'e sızdıran korsanın kimliği herkesi şoke etti.

Şaşırtan korsan!

Müzik grubu Buckcherry, en son single'larının bir torrent sitesine sızdığına görünce küplere bindi. Ancak grup için işin daha korkunç yanı, torrent'e bu single'ın nasıl sızdırıldığında gizliydi.

Single'larının bu şekilde torrent'e sızmasından son derece rahatsız olduklarını ifade eden ve büyük hayal kırıklığı yaşayan grup üyeleri, şarkılarının en önce fanları tarafından dinlenilmesini istediklerinin altını çizdi.

Ancak TorrentFreak, çok geçmeden gerçeği tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi: Torrent'e grubun son single'ını sızdıran kişi çok da uzaklarda değildi: O kişi, grubun bizzat içinde olan ve grubun yöneticisi John Klemme'dan başkası değildi.

Klemme'nin suçüstü yakalandığını açıklayan TorrentFreak, bir şarkının kendi kendine torrent'e sızamayacağını ve insanüstü bir yeteneği olmayan hiç kimsenin yayınlanmamış bir materyali torrent'e gönderemeyeceğinin altını çizdi.

Asıl suçlunun yakalanma hikayesi ise şöyle: Torrent'e bu single'ı gönderen kişinin önce IP adresi tespit edildi; ardından aynı IP adresin WikiPedia'nın Buckcherry ile ilgili olan sayfalarını düzenlediği tespit edildi. Bunun ardından potansiyel suçlu olan grubun yöneticisine email ile mesaj gönderen grup üyeleri, yöneticiden aldıkları yanıt mesajının da aynı IP'den geldiğini görünce işin aslı ortaya çıkmış oldu.

Okuyucu Yorumları