MS Apple'ın "yalancı" olduğunu iddia ediyor

Microsoft Apple'ın yalan ve mitlerle dolu propagandalarına sert cevaplar vereceğini duyurdu!

MS Apple'a savaş açıyor!

Microsoft'un pazarlama departmanı müdür yardımcısı Brad Brooks çözüm ortakları ile yaptığı bir toplantıda bundan böyle her fırsatta Windows Vista hakkındaki "gerçekleri" anlatarak Apple'ın ve Apple destekçilerinin "yalan" ve "mit" olarak nitelendirdikleri propagandalarına misilleme yapacaklarını açıkladı.

Toplantıda isim vermeden "kendilerinin yolunun en iyi yol olduğunu iddia ediyorlar. Bizce bu talihsiz bir iddia" diye konuşan Brooks sözlerine "şu anda toplumdaki algı oldukça yanlış. Windows harika bir sistemdir, Windows Vista da çok iyi bir işletim sistemidir. Gerçekleri konuşalım, gerçekler bizi daha güçlü kılar".

Her ne kadar Brooks özellikle belirtmemiş olsa da, Apple'ın TV reklamlarından şikayet ettiği belli oluyor. Apple iki yıldır çok alaycı mesajlarla reklam yapıyor ve gerek işletim sistemlerinin gerekse de kullanıcılarının Windows Vista'dan daha iyi olduğunu iddia ediyor. Oldukça komik olan bu reklamlar da Apple'ın pazar payını pozitif yönde etkiliyor. YouTube'da bu reklamlardan sürüyle var ve oldukça popüler olarak izleniyor, elbette Türkiye'de YouTube açık olmadığı için izlenemez ama biz yine de linkini verelim: "http://www.youtube.com/results?search_query=vista+apple+adverts&search_type=&aq=f"
Bu açıklamanın ardından Microsoft'un özellikle daha iddialı ve Windows Vista'yı daha çok öne çıkaran TV reklamlarına girişeceği tahmin ediliyor. Şu anda merak edilen ise Microsoft'un Apple'ı hangi noktalardan vurmayı hedeflediği. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları